Antena 3 CNN Politică Senatul va verifica anchetele DNA privind referendumul. PDL a plecat din sală, la votarea comisiei

Senatul va verifica anchetele DNA privind referendumul. PDL a plecat din sală, la votarea comisiei

Senatul va verifica anchetele DNA privind referendumul. PDL a plecat din sală, la votarea comisiei
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    08 Oct 2012   •   17:09

În plenul Senatului, s-a votat luni constituirea unei comisii de anchetă care urmează să verifice anchetele DNA pe referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

Senatorii PDL au părăsit sala de plen, însă votul s-a dat în absenţa democrat-liberalilor.

Fiecare grup parlamentar şi-a decis membri care să facă parte din această comisie. Potrivit votului dat de senatori, din această comisie de anchetă vor face parte senatorii Georgică Severin, Toni Greblă, Ioan Chelaru şi Sorin Constantin Lazăr - propuşi de grupul PSD, Ioan Ghişe şi Cristian David - propuşi de PNL, Albert Almos - propus de grupul UDMR şi Vasile Nedelcu - nominalizat de UNPR.

Comisia, propusă de senatori PSD şi PNL, îşi va alege un preşedinte şi va începe să lucreze.

Nu se ştie dacă vor fi reprezentanţi ai Parchetelor sau DNA-ului.

Comisia îşi va stabili modul de lucru şi apoi se vor face audieri privind abuzurile semnalate în cercetările desfăşurate de organele statului în cazul votului de la referendumul din 29 iulie, de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

Liderul grupului PDL din Senat, Cristian Rădulescu, a anunţat, luni, că senatorii PDL nu sunt de acord cu înfiinţarea unei comisii de anchetă şi nu vor desemna membri în această comisie.

Premierul Victor Ponta vrea ca toate abuzurile comise la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu să fie cunoscute, motivând că nu trebuie ca românii să mai fie victime ale instituţiilor statului.





×
Subiecte în articol: pdl Comisie de ancheta
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close