Antena 3 CNN Politică Şerban Mihăilescu: UNPR va trebui să fie reprezentat în zona executivă, nu poţi să exişti ca partid doar prin a da sfaturi la televizor

Şerban Mihăilescu: UNPR va trebui să fie reprezentat în zona executivă, nu poţi să exişti ca partid doar prin a da sfaturi la televizor

Şerban Mihăilescu: UNPR va trebui să fie reprezentat în zona executivă, nu poţi să exişti ca partid doar prin a da sfaturi la televizor
Sursa foto: Foto: Mediafax
02 Dec 2012   •   10:14

Vicepreşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), senatorul Şerban Mihăilescu, susţine că formaţiunea politică din care face parte va negocia, după alegerile din 9 decembrie, poziţii în noul guvern.
   
El a declarat, pentru agenţia Agerpres, că acest demers este imperativ pentru că 'nu poţi să exişti ca partid doar prin a da sfaturi la televizor'.
   
'Luăm în calcul să avem o reprezentare la nivel guvernamental, în funcţie de rezultatele pe care le vom obţine la alegeri. Grupul nostru va avea un anume procent din total parlamentari ACS, adică Alianţa de Centru Stânga. În condiţiile acesta, va trebui să fim reprezentaţi în zona executivă, pentru că altfel nu poţi să exişti ca partid doar prin a da sfaturi la televizor', a afirmat Mihăilescu.
   
 Liderul UNPR este convins că Uniunea Social Liberală (USL), din care UNPR face parte, va impune viitorul guvern şi va avea o majoritate parlamentară cu circa 55% din numărul de parlamentari.
   
El şi-a manifestat speranţa că toţi candidaţii UNPR, aflaţi pe listele USL, să devină parlamentari. 'Câte mandate au fost negociate, atâtea sperăm să obţinem', a precizat Mihăilescu.
   
Pe de altă parte, vicepreşedintele UNPR susţine că electoratul român dă semne de oboseală înaintea alegerilor parlamentare din 9 decembrie. În opinia sa,    scrutinurile succesive din 2012 au determinat mai multă circumspecţie din partea alegătorilor.
   
'După un an foarte agitat din punct de vedere politic, cu multe alegeri, în special alegerile locale şi referendum, există un oarecare sentiment de oboseală a electoratului, dar mesajul nostru că se încheie o epocă şi USL poate asigura o conducere mai bună a ţării a prins', a afirmat Mihăilescu.
   
Parlamentarul UNPR consideră că alegerile de duminica viitoare sunt extrem de importante pentru România, în condiţiile în care Parlamentul reprezintă un factor cheie în democraţie. El susţine că instituţia a fost decredibilizată în ultimii patru ani prin 'deparlamentizarea politică' a României, care s-a manifestat printr-o guvernare prin ordonanţe de urgenţă şi asumări de răspundere pe acte normative extrem de importante.
   
'Parlamentul este inventat, funcţionează şi trebuie să îşi facă menirea ca putere legislativă, astfel încât să ţină cont de toate părerile oamenilor. Trebuie să răspundă aşteptărilor oamenilor, nu exponenţilor clasei politice', a adăugat senatorul Mihăilescu.
   
Şerban Mihăilescu candidează pentru un nou mandat de senator în Colegiul 2 Săveni- Darabani din judeţul Botoşani din partea Uniunii Social Liberale.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close