Antena 3 CNN Politică Şerban Nicolae, protejatul lui Iliescu, instalat ca secretar de stat la MAI

Şerban Nicolae, protejatul lui Iliescu, instalat ca secretar de stat la MAI

Şerban Nicolae, protejatul lui Iliescu, instalat ca secretar de stat la MAI
Sursa foto: ªerban Nicolae
10 Apr 2009   •   16:19

Preşedintele de onoare al PSD,Ion Iliescu are grijă de protejaţii săi. După ce controversatul Emilian Cutean a fost numit de premierul Emil Boc la conducerea Secretariatului pentru Problemele Revoluţionarilor, vineri a venit rândul fostului senator PSD, Şerban Nicolae să fie propulsat în aparatul guvernamental. Nicolae a fost numit de Boc în funcţia de şef al Departamentului Schengen, cu rang de secretar de stat, în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Potrivit unor surse social-democrate, preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu a făcut lobby în partid pentru favoritul său, Nicolae Şerban, încă de la începutul acestui an. Nici liderul grupul parlamentar de la camera Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc nu ar fi străin de susţinerea primită de Şerban Nicolae pentru primirea unei asemenea funcţii, susţin sursele citate.

Nu puţine au fost criticile formulate de Iliescu la adresa conducerii PSD pentru faptul că ar permite tergiversarea de către premier a numirilor de la MAI. Recent, Iliescu a putut fi văzut abordându-l direct pe Emil Boc în parlament pentru a discuta situaţia posturilor de secretari de stat vacante de la Interne.

Numirea lui Nicolae în acest post în locul comisarului-şef de poliţie Tiberiu Trifan, prin decizia premierului Emil Boc încununează astfel eforturile lui Ion Iliescu.
Departamentul Schengen este autoritatea naţională care coordonează procedurile pentru eliminarea treptată a controalelor la frontierele comune cu UE.
Fost senator, Şerban Nicolae rămăsese înafara noului legislativ după ce a pierdut la testul uninominal. În perioada 2001-2004, Şerban Nicolae a fost consilier prezidenţial al lui Ion Iliescu şi, ulterior, ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close