Antena 3 CNN Politică Serviciile deconcentrate: Pogea, Videanu şi Berceanu, "pacheţel de problemuţe" pentru Vanghelie

Serviciile deconcentrate: Pogea, Videanu şi Berceanu, "pacheţel de problemuţe" pentru Vanghelie

Serviciile deconcentrate: Pogea, Videanu şi Berceanu, "pacheţel de problemuţe" pentru Vanghelie
Sursa foto: Vanghelie
25 Mai 2009   •   14:26

Partenerii de coaliţie se înţeleg pe problematica economică, nu şi pe cea legată de împărţirea funcţiilor. Mai mulţi lideri PSD le-au cerut în şedinţa de luni a coaliţiei colegilor din PDL să nu mai pună piedici în numirile în funcţii, în special la nivelul serviciilor deconcentrate controlate de miniştrii PDL şi care urmau a reveni, conform înţelegerilor locale, oamenilor din PSD. Printre miniştrii care s-ar ţine de ?şemecherii? au fost arătaţi cu degetul de PSD şeful Finanţelor, Gheorghe Pogea şi cel al Dezvoltării Regionale, Adriean Videanu, susţin surse din cadrul coaliţiei de guvernare. Conform surselor citate, în şedinţa coaliţiei de azi, liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie a fost cel mai vocal la adresa miniştrilor în cauză, în parte şi datorită intenţiilor sale de a-şi plasa proprii oameni la nivelul Aeroportului Henri Coandă şi al CFR Bucureşti susţin sursele citate.
Potrivit aceloraşi surse, social-democraţii sunt nemulţumiţi şi de modul în care sunt trataţi proprii secretari de stat numiţi în minitere controlate de PDL, cum ar fi cazul lui Valentin Preda, secretar de stat la Transporturi.
Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a anunţat de altfel luni, că o nouă şedinţă a coaliţiei va avea loc marţi, fiind dedicată soluţionării acestor probleme.
"Să finalizăm odată numiri la nivel naţional, numiri pe deconcentrate, numiri pe nu-ştiu-ce, toate lucrurile astea. Jocurile astea aşa de culise eu nu le înţeleg, eu sunt un tip mai dintr-o bucată şi când mă scol dimineaţa şi mă îmbrac ştiu ce am de făcut şi o săptămână, două, trei, patru, dar cred că trebuie să le spunem. I-am spus şi domnului Videanu un pic (...) Sunt un pacheţel de problemuţe", a afirmat Marian Vanghelie la finalul şedinţei coaliţiei PDL- PSD de luni.
Vanghelie a susţinut că problemele sunt ale Guvernului în general şi nu neapărat ale ministerelor conduse de membrii PDL. "Sunt probleme la nivelul Guvernului şi poate şi la noi în PSD. Însă neînţelegerile sunt cu PD-L. Când un lucru este încurcat, este ok. Bun, doar cine nu lucrează nu se încurcă, dar, în momentul când simt că nu este încurcat şi ne încurcăm special, atunci mă deranjează", a mai declarat Vanghelie.
Liderul organizaţiei Bucureşti a susţinut că mai mulţi colegi de partid îi împărtăşesc îngrijorarea. ?Nu e o problemă a mea punctuală. Noi între noi în partid ne înţelegem bine, vorbim româneşte şi gramatical. Când mă exprim, eu mă exprim pentru toţi românii, nu pentru toţi pesediştii. Eu nu am probleme, eu sunt sănătos, merg drept, puteţi să mă urmariţi", a declarat Vanghelie.
Surse democrat-liberale susţin însă că Venghelie are un interes particular în nemulţumirea sa: Liderul PSD Bucureşti intenţionează să pună mâna pe conducerea Aeroportului Henri Coandă şi a CFR Bucureşti perin instalarea unor oameni de încredere.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie ministri numiri servicii
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close