Antena 3 Politică Sever Voinescu: Foarte mulţi membri PDL nemulţumiţi vor veni în Mişcarea Populară

Sever Voinescu: Foarte mulţi membri PDL nemulţumiţi vor veni în Mişcarea Populară

de G.S.    |    26 Mai 2013   •   12:41
Sever Voinescu: Foarte mulţi membri PDL nemulţumiţi vor veni în Mişcarea Populară
Sursa foto: Foto: Agerpres
Fostul vicepreşedinte al PDL Sever Voinescu a declarat că foarte mulţi dintre membrii PDL nemulţumiţi în prezent de conducerea partidului se vor alătura Mişcării Populare pentru Traian Băsescu, iar "PDL va plăti astfel scump eroarea de a se fi debarasat" de şeful statului. 
"Înţeleg foarte bine de ce a apărut, înţeleg foarte bine ce vrea, însă eu personal nu am niciun plan legat de Mişcarea Populară decât aceea de a-i privi evoluţia cu simpatie în viitor. Din punctul meu de vedere, transformarea în partid a fundaţiei era absolutprevizibilă, n-am înţeles bine de ce la început cei care au fondat această fundaţie au jucat pentru câteva zile piesa politismului şi a civismului pur. Nu a prins, evident, pentru că de la bun început a fost o mişcare politică şi trebuia asumată ca atare, şi mă bucur că acum s-a întâmplat acest lucru", a declarat duminică Voinescu pentru Mediafax.
Fostul vicepreşedinte al PDL a spus că, în opinia sa, foarte mulţi dintre membrii PDL nemulţumiţi de actuala conducere a partidului se vor alătura Mişcării Populare. 
"Cred că foarte mulţi oameni care în momentul ăsta sunt nemulţumiţi de actuala conducere din PDL vor căuta un loc în această construcţie nouă. PDL va plăti astfel scump eroarea de a se fi debarasat, de a se fi depărtat brutal de Traian Băsescu. A fost o eroare strategică pe care poate o pot înţelege din punct de vedere psihologic, dar care nu are niciun fel de raţiune politică, şi PDL va plăti lucrul ăsta, ceea ce mă doare. Actuala conducere a PDL este suficient de laşă să spună, când rezultatele acestei direcţii anti-Băsescu vor fi evidente, că nu a fost din vina ei şi că aşa a vrut poporul sau partidul. Adică mă aştept şi la momente penibile în următorii ani în explicarea eşecului PDL", a mai afirmat Voinescu. 
El a mai precizat că înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară este o reacţie la un "drum înfundat şi aberant pe care a pornit-o PDL".
Voinescu a mai afirmat că nu se va implica în fondarea noului partid.
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat sâmbătă, pentru agenţia Mediafax, înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară e o reacţie de alternativă la un "PDL care este leşinat", iar dacă în această formaţiune se vor reuni suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL îşi menţine linia actuală, se va alătura Mişcării.
"Dacă Mişcarea Populară îi va aduna pe suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL va continua să se opună preşedintelui, mă voi regăsi în mod cert în Mişcarea Populară. Dincolo de faptul că se doreşte o alternativă la un PDL care este leşinat în acest moment, dacă dincolo de asta Mişcarea Populară va aduna suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL va rămâne un partid anti-Băsescu, evident că mă voi regăsi în Mişcarea Populară", a răspuns europarlamentarul PDL.  
Cristian Preda a menţionat că a încercat să se afilieze la Fundaţia "Mişcarea Populară", însă la momentul respectiv nu erau primiţi membri ai partidelor. 
Fundaţia "Mişcarea Populară" a anunţat sâmbătă începerea formalităţilor legale pentru înfiinţarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul "Mişcarea Populară".
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close