Antena 3 Politică Sever Voinescu propune PDL să renunţe la sigla cu trandafiri şi să devină Partid Popular

Sever Voinescu propune PDL să renunţe la sigla cu trandafiri şi să devină Partid Popular

25 Ian 2010   •   11:27
Sever Voinescu propune PDL să renunţe la sigla cu trandafiri şi să devină Partid Popular
Sursa foto: Sever Voinescu

Deputatul PDL Sever Voinescu va propune conducerii partidului, rebranduirea formaţiunii la viitorul Congres, atât din punct de vedere ideologic şi doctrinar, dar şi prin schimbarea siglei şi numelui în partidul Popular. Voinescu lucrează la propria sa platformă-program cu care are de gând să candideze pentru un post de conducere la viitorul Congres, cel mai mai probabil o funcţie de vicepreşedinte, şef de departament, susţin surse democrat-liberale.
În opinia deputatului democrat-liberal, sigla partidului, un trandafir este mai mult un simbol socialist şi nu se potriveşte cu adeziunea PDL la PPE şi adoptarea doctrinei creştine-democrate.
"Cred că partidul trebuie rebranduit. Trebuie asumată o doctrină foarte clară, chiar şi la nivelul siglei. Noi avem trandafiri, care reprezintă un simbol socialist. M-am gândit că denumirea Partidul Popular ar fi mult mai potrivită, mai clară şi ar exprima mult mai clar ceea ce suntem noi acum", a declarat Sever Voinescu, citat de Mediafax.
El a apreciat că, în materie de sigle, "este limpede că trebuie lucrat cu simbolurile deja consacrate ale curentului popular în Europa".
"În ceea ce priveşte docrina, suntem membri ai Partidului Popular European, trebuie să ne asumăm în mod formal docrina popular-europeană, care, după cum ştim, este o docrină în care se regăsesc mai multe nuanţe de centru-dreapta - liberalismul clasic, creştin-democraţia, conservatorismul, social-creştinismul, în măsura în care răspunde unor cerinţe. Cred că lucrurile astea trebuie asumate clar, tranşant, să explicăm oamenilor ce suntem, pentru ce ne batem, care sunt ideile noastre, care sunt valorile noastre", a conchis Sever Voinescu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sever Voinescu sigla simbol socialisti PPE

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close