Antena 3 CNN Politică Severin: Dacă guvernul Boc pică, nu se vor înghesui mulţi să ajungă la o guvernare cu mari probleme

Severin: Dacă guvernul Boc pică, nu se vor înghesui mulţi să ajungă la o guvernare cu mari probleme

Severin: Dacă guvernul Boc pică, nu se vor înghesui mulţi să ajungă la o guvernare cu mari probleme
Sursa foto: Adrian Severin
20 Mai 2010   •   13:34

Vicepreşedintele Adrian Severin are dubii că liberalii vor vota în favoarea unei moţiuni de cenzură care vine să sancţioneze o serie de măsuri guvernamentale mai apropiate de valorile lor. În cazul în care moţiunea ar trece de Parlament, europarlamentarul social-democrat susţine că nu vor fi prea mulţi poiliticieni care să se grăbească să intre la guvernare în actualul context economic.

În opinia lui Severin, dacă liberalii vor sprijini o moţiune de cenzură, ei îşi vor încălca identitatea lor de dreapta, deoarece măsurile incriminate de PSD sunt de dreapta.

?Dacă o vor face înseamnă ca renunţă la identitatea lor de dreapta. De fapt, măsurile pe care Guvernul le-a prezentat sunt măsuri cu care nu pot decât să simpatizeze liberalii şi nu pot să simpatizeze acest nou partid, Uniunea Naţională pentru Progresul României, care de fapt este un partid satelit al PDL-ului. Am dubii, pentru că nu e conform identităţii sale (PNL - n.r.). Dacă o va face, o va face din motive politicianiste şi nu din motive de identitate? a susţinut Severin la RFI România.

În cazul în care Guvernul Boc s-ar prăbuşi în urma unei moţiuni de cenzură, Severin prognozează mari dificultăţi în formarea unei noi majorităţi parlamentare. În opinia sa, politicienii nu vor da buluc să-şi asume p guvernare dificilă în conditiile actuale date.

?Ar fi de pus în loc ceea ce majoritatea parlamentară poate să producă. Dacă se realizează o altă majoritate parlamentară, dar nu pe baze politicianiste - de fapt nici nu cred că sunt foarte mulţi astăzi care să se înghesuie să ajungă la guvernare în condiţiile date, oricine ar guverna ar avea mari probleme - dar dacă o altă majoritate parlamentară se formează, evident, prin asocierea mai multor partide, pe baza unui program pe care să-l acceptăm cu toţii, atunci, fără îndoială, vom avea un Guvern pe acea bază parlamentară, pe baza acelei majorităţi. Dacă nu, atunci majoritatea aceasta va forma un alt Guvern, Boc 5, Boc 6, Udrea 1, Berceanu 1, asta este. Asta a vrut poporul român, asta are !? a mai subliniat vicele PSD.

El a admis că PSD este mai interesat să apere interesele salariaţilor decât cele ale mediilor de afaceri, de aceea cota diferenţiată de impozitare şi TVA redusă la anumite alimente propuse de partidul său sunt criticate de către investitori şi oameni de afaceri.

?Mediile de afaceri sunt importante pentru noi, capitalul este important pentru noi, dar munca este mai importantă decât capitalul. Trebuie să susţinem munca şi nu capitalismul speculativ. Îi înţeleg pe oamenii de afaceri şi le spun în aceste condiţii, pentru că au mai mulţi bani, trebuie să plătească mai mult. Ştiu că nu le place, dar noi nu pe ei îi reprezentăm, ci reprezentăm pe cei care muncesc din România. Asta este stânga? a conchis Severin.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: motiune cenzura PNL guvernare
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close