Antena 3 CNN Politică Severin va fi exclus din PSD luni, de ziua sa de naştere

Severin va fi exclus din PSD luni, de ziua sa de naştere

Severin va fi exclus din PSD luni, de ziua sa de naştere
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Mar 2011   •   18:50

Europarlamentarul Adrian Severin va fi exclus luni din PSD, în aceeaşi zi în care împlineşte 57 de ani, informează Mediafax.

Şedinţa Biroului Executiv al PSD Bucureşti va analiza solicitarea scrisă a preşedintelui PSD, Victor Ponta şi a secretarului general de partid, Liviu Dragnea, referitoare la aplicarea Statutului în ceea ce priveşte excluderea lui Severin.

Ponta a declarat miercuri că Adrian Severin va fi exclus luni din partid, menţionând că subiectul este închis din acest punct de vedere.

Dacă europarlamentarul va fi exclus, acesta are posibilitatea de a ataca măsura la Comisia de Integritate a partidului. De asemenea, pentru a deveni statutar valabilă, excluderea trebuie validată şi de forul ierarhic superior, respectiv Biroul Permanent Naţional.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat miercuri că a trimis "dosarul" Severin şi cererea formulată de Victor Ponta la Comisia de etică a organizaţiei din Capitală şi l-a invitat şi pe eurodeputat să participe la şedinţa Biroului executiv de luni. Severin nu şi-a confirmat încă prezenţa.

"Aşa spune Statutul, că nu poţi să iei decizii asupra unui om dacă nu este şi acesta prezent. Dacă el nu vrea să vină, e treaba lui", a afirmat Vanghelie, care a mai precizat că va propune excluderea europarlamentarului din partid în funcţie de decizia colegilor.

Luni, în urma acuzaţiilor aduse de publicaţia "The Sunday Times", Adrian  Severin şi-a anunţat  retragerea din grupul socialiştilor europeni, dar a precizat că nu îşi va da demisia din Parlamentul European.

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close