Sevil Shhaideh, aviz pozitiv pentru funcția de ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei şi Fondurilor Europene

de S.T.    |    04 Ian 2017   •   13:17
Sevil Shhaideh, aviz pozitiv pentru funcția de ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei şi Fondurilor Europene

Sevil Shhaideh, propusă în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a primit, miercuri, aviz pozitiv din partea Comisiilor parlamentare reunite, potrivit Agerpres.

Ea a fost audiată de comisiile reunite pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului şi comisia pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului şi privatizare din Senat.

Timp de peste zece minute, membrii comisiilor au dezbătut, cu momente tensionate, procedura de audiere a ministrului propus, după care s-a supus la vot.

Sevil Shhaideh a primit, în finalul şedinţei, 28 de voturi "pentru" şi 11 "împotrivă".

La finalul şedinţei, Shhaideh a spus că "urgenţele" ministerului sunt "asigurarea surselor de finanţare pentru autorităţile locale, infrastructura locală - programul naţional de dezvoltare locală şi fondurile europene".

"În programul de guvernare avem foarte clar stipulat că acele autorităţi locale care nu reuşesc să aibă la nivelul 750 de lei per locuitor venituri pentru secţiunea de funcţionare şi dezvoltare, statul echilibrează bugetele acestor autorităţi locale", a explicat ministrul propus.

Ea a vorbit şi despre măsurile de clarificare a răspunderii administrative. "Trebuie clarificată răspunderea administrativă la nivelul competenţelor aparatului de specialitate care lucrează şi partea de ales local sau partea de demnitar", a detaliat Shhaideh.

Concret, a adăugat ministrul propus, problema care se pune este a "competenţelor". "Atât timp cât există aparat de specialitate, (...) primarul este singurul care astăzi răspunde în faţa legii dacă ceva este în neregulă (...) şi în acest sens se impune clasificarea competenţelor", a adăugat Sevil Shhaideh.

Întrebată dacă estimează că se vor face presiuni de către primari asupra "aparatului tehnic" al administraţiei locale, ministrul propus a spus: "Nu".

"Atât timp cât competenţele vor fi foarte clare, nu vor exista aceste presiuni", a adăugat ea

Sevil Shhaideh, BIOGRAFIE. Cine este noul vicepremier propus al României

 

Parteneri
x close