Antena 3 CNN Politică Sexy consilierele fac legea pe holurile Parlamentului

Sexy consilierele fac legea pe holurile Parlamentului

Sexy consilierele fac legea pe holurile Parlamentului
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Sep 2015   •   18:53

Se spune că în spatele unui bărbat puternic se află o femeie şi mai puternică. Noi am încercat să aflăm cine stă în spatele celor peste 500 de senatori şi deputaţi. Şi am descoperit că sunt peste 5 mii de angajaţi atât la birourile parlamentare din teritoriu cât şi în Camera Deputaţilor şi Senat. 

 
Peste 3 mii dintre aceştia sunt doamne şi domnişoare, consilierele parlamentarilor noştri. Doamnele şi domnişoarele care fac, de fapt, legile noastre în locul unora dintre parlamentari. Sunt şi aleşi care le supraveghează atent pe angajate. Aşa că i-am întrebat pe demnitari cum îşi aleg consilierele.
 
Dar şi-ar dori mai multe consiliere. Ionel Agrigoroaie este senator UNPR la primul mandat aşa că a avut multe de învăţat. Şi le-a luat pe rând. Tocmai de aceea a căutat consilieri care să-l ajute pe fiecare domeniu în care vrea să iniţieze legi. Agricultură, economie, transporturi şi lista merge mai departe. Are un plafon de cel mult 3600 de lei pe lună pentru angajaţi, aşa că i-a fost greu să-şi găsească ajutoare. 
 
Până atunci, senatorul se mulţumeşte să le admire pe consilierele celorlalţi colegi. Şi are la ce privi. Camera Deputaţilor are 2000 de angajaţi, Senatul României peste 800, iar la birourile din teritoriu, parlamentarii mai au peste 2000 de angajaţi. Mai mult de jumătate sunt doamne şi domnişoare. Iar unele dintre ele, extraordinar de sexy. Atât de sexy, că o arată tuturor. A păţit-o şi deputatul PNL, Mircea Dolha. Consiliera lui, Alexandra Rus a postat pe o reţea de socializare poze de-a dreptul indecente.
 
Domnişoara a scos pozele aşa că şi-a păstrat locul de muncă. Ciprian Nica, deputat PSD, recunoaşte că prin Parlament sunt cam multe tinere, care nu fac mai nimic, dar nu sunt consilierele lui.
 
Doamnele cu vechime şi experienţă în Parlament nu se uită urât la mai tinerele colege. Ba mai mult le apără şi spun că toată lumea munceşte.   
Un lucru e cert. Ca să nu-şi piardă aleşii concentrarea, doamnele şi domnişoarele nu mai au voie în sala de plen atunci când au loc şedinţe.
 
Pe lângă unele domnişoare care doar plimbă hârtii, în Palatul Parlamentului sunt foarte mulţi angajaţi care fac de cele mai multe ori toată treaba în locul aleşilor, stau peste program, documentează, redactează legi, declaraţii şi rapoarte.  
 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close