Antena 3 CNN Politică Sfaturi de la Ioan Oltean pentru un candidat PDL: Îi recomand să-şi vândă BMW-ul şi să umble cu Dacia Logan

Sfaturi de la Ioan Oltean pentru un candidat PDL: Îi recomand să-şi vândă BMW-ul şi să umble cu Dacia Logan

Sfaturi de la Ioan Oltean pentru un candidat PDL: Îi recomand să-şi vândă BMW-ul şi să umble cu Dacia Logan
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Oct 2012   •   12:30

Preşedintele filialei Bistriţa-Năsăud a PDL, deputatul Ioan Oltean, l-a sfătuit, vineri seară, la o cafenea politică, pe un candidat la Senat, posesor de BMW, să îşi vândă maşina şi să circule cu Dacia Logan dacă vrea să ajungă parlamentar, conform Mediafax.
   
Ioan Oltean a fost invitat, vineri seară, la "Cafeneaua politică", eveniment organizat de femeile şi tinerii democrat-liberali din Bistriţa-Năsăud, la care au fost prezenţi şi doi dintre candidaţii partidului pentru alegerile parlamentare şi care intră pentru prima oară în această cursă, şi anume Cristian Florian, candidat la funcţia de senator în Colegiul 1, şi Monica Săsărman, candidat la funcţia de deputat în Colegiul 4, ambii tineri.
   
Lui Cristian Florian, care a fost prefect în perioada 2009-2012, Ioan Oltean a ţinut să îi dea câteva sfaturi.
   
"Lui Cristi (Florian - n.r.) îi recomand, şi din toată inima o fac, să-şi vândă BMW-ul şi să umble cu Dacia Logan de acum şi până va fi parlamentar. Încă o recomandare: să nu fie aşa de rigid, că nici femeile nu se apropie de el, să fie flexibil, apropiat, oamenii trebuie să te simtă. Calitatea politicianului este să simtă interlocutorul, să simţi că te pricepe, te ghiceşte, că ştie ce vrei şi tu ştii ce vrea. Dacă stai aşa ţepos parcă ai avea un par undeva nu e bine", a spus Ioan Oltean.
   
El l-a comparat apoi pe Florian cu Petre Roman şi a relatat celor prezenţi că era într-o relaţie foarte bună cu fostul lider al PD, foarte bine perceput mai ales de electoratul feminin, dar care nu ştia să se apropie de oameni.
   
"În 90-91, femeile s-au apropiat de Petre Roman pentru că ştiţi cum era după 50 de ani de comunism. Când au văzut un activist de partid tânăr, frumos, ştiţi zicala aceea cu el... Dar cu toate acestea, el nu ştia să discute cu oamenii. Nu ştia să se apropie de ei, să găsească formula cea mai frumoasă în funcţie de categoria socială. E o calitate a omului politic. Nu mulţi o au. Uitaţi-vă la Adrian Năstase, Dumnezeu să îl ajute unde este, un impecabil om politic, dar distant, arogant, rece, nu ştia să se comporte. Cristi (Florian - n.r.) e frumos ca Petre Roman, dar dacă e rigid ca Petre Roman nu are nicio şansă să ajungă parlamentar", a spus Ioan Oltean.
   
Liderul PDL Bistriţa-Năsăud i-a spus acestuia că se aşteaptă ca el să fie un "parlamentar model".
   
"Cea mai uşoară, dar şi cea mai dificilă meserie în ţara aceasta este cea de parlamentar. Dacă vrei să fie uşoară, atunci te duci la Bucureşti lunea să ajungi pe la 14.00 - 15.00, când încep şedinţele în grup parlamentar, marţi pe la 16.00 - 17.00 se termină şi pe la 19.00 - 20.00 poţi fi în avion sau în tren şi să fii marţi seara sau miercuri acasă, iar miercuri, joi, vineri, sâmbătă şi duminică poţi să te duci unde vrei să te plimbi, la Colibiţa să faci plajă sau la Tihuţa să te dai cu schiurile, depinde de anotimp. Dacă vrei să o faci cu pasiune, atunci luni dimineaţă eşti în Bucureşti, la şedinţele de plen şi pe comisii, ai iniţiative legislative serioase, ai întrebări, ai interpelări de luni şi până joi. Vineri dimineaţă eşti la biroul parlamentar, ai conferinţă de presă, te întâlneşti cu jurnaliştii care ştiu să te aranjeze dacă nu ştii ce să spui, pe urmă ai audienţe, că stă lumea la uşa ta, 10.00 - 20.00 de oameni stau la uşa ta. Îi asculţi pe fiecare în parte şi le rezolvi problemele, sâmbăta eşti în altă parte la audienţe, duminica eşti la biserică să nu uiţi nici de Domnul că se roagă electoratul şi pe acolo, iar duminica după-amiază, pe la 16.00 - 17.00 poţi ajunge acasă la familie. Luni dimineaţă, din nou te duci la Bucureşti. Deci depinde cum vrei să fii, în vacanţă patru ani sau la serviciu patru ani", a spus Oltean.
   
Liderul PDL a adăugat Florian ar putea fi un "parlamentar model" fiindcă are timp să se ocupe de "tot ce ţine de politică" fiind necăsătorit şi având timp suficient.
   
Cristian Florian va candida din partea PDL în Colegiul 1 Senat, unde îl va avea drept principal contracandidat pe Dorin Dobra (PNL).
   
Întrebat de organizatorii "Cafenelei politice" care sunt cele trei calităţi care îl recomandă să fie senator, Florian a spus: "Dacă ar fi să numesc trei motive pentru care am intrat în cursa electorală, acestea sunt: puterea de muncă, dinamismul, plăcerea de a lucra cu oamenii".
   
Fostul prefect Cristian Florian deţine un autoturism marca BMW. În perioada în care a condus Prefectura Bistriţa-Năsăud, Florian a insistat pentru  creşterea limitei de viteză pe DN 17 în localităţi de la 50 la 70 de kilometri la oră, lucru care i-a şi reuşit.

×
Subiecte în articol: Ioan Oltean pdl Dacia Logan relatie pdl BMW sfat
Parteneri
Accident feroviar grav în gara din Galați!
x close