Antena 3 CNN Politică Sfaturi oferite de Mazăre: "Dacă nu învăţam, nu aveam maşinuţe, ajungeam nătărău" (VIDEO)

Sfaturi oferite de Mazăre: "Dacă nu învăţam, nu aveam maşinuţe, ajungeam nătărău" (VIDEO)

Sfaturi oferite de Mazăre: "Dacă nu învăţam, nu aveam maşinuţe, ajungeam nătărău" (VIDEO)
Sursa foto: Radu Mazãre
14 Sep 2009   •   14:45

Nu toţi politicienii s-au descurajat în faţa avertismentului profesorilor că vor boicota orele de curs dacă vor constata ingerenţa factorului politic în ziua de deschiderea anului şcolar. Dacă ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu s-a înfăţişat spăşită în faţa dascălilor şi elevilor unei şcoli dâmboviţene, primarul social-democrat al municipiului Constanţa, Radu Mazăre i-a îndemnat pe elevi să înveţe şi a reuşi în viaţă după propriul model: "maşinuţe, jucării, gagici".

Noul an şcolar nu mai fost marcat astăzi de invazia politicienilor în domeniu pentru confiscarea ceremoniilor. cu profesorii nemulţumiţi de grila unicîă de salrizare şi ameninţând că vor străluci prin absenţă în prima zi de cursuri ddacă politicul se va întrepătrunde cu organigrama de învăţământ în această zi, parlamentarii au preferat să stea acasă, deşi au sistat activitatea Parlamentului tocmai pentru a se deplasa la festivităţile dedicate debutului noului an şcolar.

Chiar şi preşedintele Traian Băsescu s-a limitat să emită un sec comunicat de presă pentru a invoca misiunea pe care dascălii au avut-o în modernizarea statului român.

Puţinii politicieni care au ales să ignore avertismentul dascălilor au dovedit că nu pot scăpa de metehnele meseriei nici în faţa tinerei generaţii. Primarul Constanţei, Radu Mazăre s-a dus la elevii de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" pentru a face apologia propriei sale cariere.

Edilul a recunoscut că nu i-a plăcut şcoala pentru că "începea dimineaţa" şi orele erau lungi, dar că a trebuit să înveţe pentru a reuşi în viaţă în parte şi datorită mamei sale cre-l punea cu burta pe carte.
"Ştiţi de ce nu îmi plăcea şcoala? Nu-mi plăcea că începea dimineaţa şi nu-mi plăcea pentru că erau lungi orele. Şcoala mă chinuia să învăţ şi mama mă chinuia că trebuie să învăţ, dar trebuia să învăţ că dacă nu învăţam când ajungeam mare ajungeam nătărău. Şi dacă nu învăţam nu era bine, că nu puteam să mai am maşinuţe, nu puteam să mai am jucării", a spus Mazăre.

MAZĂRE: "ALERGAM DUPĂ GAGICI"


Primarul le-a recomandat elevilor să aibă grijă să nu uite să se distreze, dar în anumite limite. "Trebuie să aveţi grijă de distracţie, cum o faceţi, să nu o luaţi prea pe alături. Ştiţi voi la ce mă refer. În rest, vă învaţă profesorii", a mai spus primarul Constanţei.
Mazăre le-a mărturisit ulterior jurnaliştilor că nu a fost un elev silitor nici în liceu, fiind mai interesat de fete decât de carte.
"Să ştiţi că nu eram printre elevii silitori, nu eram tocilar, îmi ziceau ăia brânză bună în burduf de câine, alergam după gagici şi învăţam la două-trei materii care îmi trebuiau pentru facultate. Atunci aveam costum de elev, dar mai schimbam cravata, puneam alta, mai strâmtam pantalonii, făceam şi noi ce ne lăsau comuniştii să facem. Cum vrei să agăţi gagicile dacă nu arătând bine!?", a conchis Mazăre.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Radu Mazare elevi şcoală
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close