Antena 3 CNN Politică Siegfried Mureșan: "În Austria au intrat oameni ilegal, nu în România. Austria trebuie să își securizeze mai bine frontiera. A noastră este bine securizată"

Siegfried Mureșan: "În Austria au intrat oameni ilegal, nu în România. Austria trebuie să își securizeze mai bine frontiera. A noastră este bine securizată"

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan susține că Austria trebuie să își securizeze mai bine frontiera, România având frontiera bine securizată. Acesta a transmis un mesaj astăzi, înainte să înceapă Consiliul JAI la Bruxelles.

Siegfried Mureșan: "În Austria au intrat oameni ilegal, nu în România. Austria trebuie să își securizeze mai bine frontiera. A noastră este bine securizată"
Sursa foto: Facebook/ Siegfried Muresan
de Mia Lungu    |    08 Dec 2022   •   11:09

"Austria are 100.000 de solicitări de azil. Nu România. În Austria au intrat oameni ilegal, nu în România. Austria trebuie să își securizeze mai bine frontiera. A noastră este bine securizată", a scris europarlamentarul PNL.

România în Schengen | Decizie istorică la Consiliul JAI. Se dă votul final pentru aderarea țării noastre la zona liberă de circulație

Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) a început astăzi, la ora 11:00, la Bruxelles.

Miniștrii vor discuta despre aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în Bulgaria, Croația și România și vor urmări să adopte decizii în această privință. 

Miniștrii vor evalua, de asemenea, situația generală a spațiului Schengen, ca parte a ciclului anual al Consiliului Schengen. Aceștia se vor concentra în special pe combaterea introducerii ilegale de migranți și pe interoperabilitatea sistemelor informatice.

Austria rămâne pe poziții și nu vrea România în Schengen. Cancelarul austriac Karl Nehammer și-a menținut, miercuri seara, poziția pe tema aderării României la Spațiul Schengen, în cadrul unei conferințe susținute alături de președintele PPE, Manfred Weber, de la Viena.

Sunt multe probleme care trebuie discutate, migrația fiind problema principală. Lucrăm din greu pentru a ne proteja graniţele externe, a spus cancelarul austriac, adăugând că există o problemă de securitate.

Oficialii români au încercat să schimbe decizia Austriei, care se opune extinderii Spațiului Schengen, cancelarul austriac invocând faptul că mulți migranți care ajung în Austria au trecut ilegal granița de la noi.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close