Antena 3 CNN Politică Siegfried Mureşan (PNL): "Trebuie să începem negocierile de aderare la UE cu Moldova în cursul acestui an"

Siegfried Mureşan (PNL): "Trebuie să începem negocierile de aderare la UE cu Moldova în cursul acestui an"

Trebuie să începem negocierile de aderare la UE cu Republica Moldova în cursul acestui an, imediat ce au fost implementate cele nouă recomandări, afirmă, în plenul Parlamentului European, eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan.

Siegfried Mureşan (PNL): "Trebuie să începem negocierile de aderare la UE cu Moldova în cursul acestui an"
Sursa foto: Facebook | Siegfried Muresan
de Georgiana Adam    |    15 Mar 2023   •   11:06

"Trebuie să începem negocierile de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova în cursul acestui an, imediat ce au fost implementate cele nouă recomandări. Pentru a putea trăi în siguranță în interiorul granițelor Uniunii Europene, este esențial să fim înconjurați în vecinătatea noastră imediată de state care sunt sigure și stabile. Republica Moldova este stat vecin al Uniunii Europene și al Ucrainei.

De aceea, o Republică Moldova proeuropeană este bună pentru cetățenii Republicii Moldova, dar este importantă și pentru Uniunea Europeană și pentru Ucraina. Știm că cetățenii Republicii Moldova își doresc integrare europeană, știm că actualele autorități de la Chișinău - președintă, guvern, majoritate parlamentară - își doresc integrare europeană. Știm și cine nu își dorește acest lucru: Federația Rusă și oligarhii care au fost obișnuiți să controleze mediul de afaceri, scena politică și mass-media în Republica Moldova în ultimii ani", a scris pe Facebook Siegfried Mureșan.

El afirmă că Republica Moldova trebuie ajutată în continuare.

"În primul rând, trebuie să ajutăm Republica Moldova financiar pentru ca autoritățile să poată ajuta cetățenii â și întreprinderile să treacă cu bine peste această perioadă. Trebuie să spunem Republicii Moldova, după implementarea celor 9 reforme pe care le-am solicitat, ce urmează. Și eu spun: de îndată ce aceste 9 reforme sunt implementate, trebuie să începem negocierile de aderare la Uniunea Europeană în cursul acestui an.

Trebuie să liberalizăm comerțul cu Republica Moldova pentru ca Republica Moldova să poată, la fel ca Ucraina, exporta cât mai mult spre noi, să se poată dezvolta economic. Și, chiar înainte ca aderarea să devină posibilă, fiindcă aderarea este un proces ce va dura câțiva ani, trebuie să integrăm Republica Moldova în Piața Internă Europeană. Asta va aduce beneficii pentru oameni. Tot ceea ce facem pentru Ucraina trebuie să facem și pentru Republica Moldova în perioada următoare", încheie Mureșan.

▶️ Pentru a putea trăi în siguranță în interiorul granițelor Uniunii Europene, este esențial să fim înconjurați în...

Publicată de Siegfried Muresan pe Miercuri, 15 martie 2023

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close