Antena 3 CNN Politică Simirad şochează PSD-ul: După ce s-a opus protocolului cu PDL, sprijină candidatura lui Băsescu

Simirad şochează PSD-ul: După ce s-a opus protocolului cu PDL, sprijină candidatura lui Băsescu

Simirad şochează PSD-ul: După ce s-a opus protocolului cu PDL, sprijină candidatura lui Băsescu
Sursa foto: Constantin Simirad
04 Sep 2009   •   17:22

Stupefacţie în rândul social-democraţilor ieşeni. Instalat de acest partid în fruntea Consiliului Judeţean Iaşi, fostul amebsador al României în Cuba, social-democratul Constantin Simirad, a anunţat vineri că îl va susţine pe Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Motivul? Ultimele analize de partid ar demonstra că Băsescu ar conduce detaşat lupta cu Mircea Geoană la un scor de 32% la 10%. Simirad este conştient că o astfel de susţinere l-ar costa inclusiv funcţia de preşedinte de CJ, dar afirmă că este dispus să suporte orice fel de repercursiuni pentru gestul său, inclusiv excluderea din partid.

În replică, mai vechiul său adversar din PSD, liderul filialei ieşene, Gheorghe Nichita, a declarat că nu va face o victimă din Simirad, ci aşteaptă ca acesta să-şi recupereze demnitatea prezentându-şi demisia din partid. Simirad nu este la prima ispravă de acest gen. La alegerile parlamentare uninominale, social-democratul afirma public că nu-l va sprijini pe candidatul local al PSD, ci pe finul său, aflat pe listele liberale.

Analize şi conflicte cu proprii colegi de partid

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, social-democratul Constantin Simirad pare pregătit să schimbe tabăra cu cea pe care el o consideră învingătoare la alegerile prezidenţiale din toamnă. Spre comparaţie cu alţi colegi de partid, Simirad nu crede în şansele liderului PSD Mircea Geoană, ci în steaua politică a lui Traian Băsescu. Drept urmare, el a decis să-şi anunţe susţinerea pentru actualul şef de stat pe motiv că are o "analiză", făcută împreună cu membri ai societăţii civile din Iaşi, dar şi cu alţi membri PSD, în care au fost luate în calcul candidaturile lui Traian Băsescu şi Mircea Geoană, iar primul conduce detaşat cu scorul de 32-10. "Indiferent de repercusiuni, îl voi susţine pe Băsescu?, a afirmat vineri Constantin Simirad.

Simirad s-a declarat convins că va fi exclus din partid pentru această decizie. Mai mult el a cerut şi altor colegi pesedişti să-i urmeze exemplul. "Ştiu că voi fi exclus din PSD. Chiar şi cu acest risc îl voi susţine pe Traian Băsescu. Îi rog şi pe colegii din PSD să-i facă campanie lui Traian Băsescu şi să devină militanţi pentru alegerea acestuia", a declarat şeful CJ.

Adversar al protocolului de colaborare cu PDL

Culmea este că Simirad a fost acela care s-a opus înverşunat încheierii protocolului local de colaborare al PSD cu PDL, aducân o serie de acuze liderului social-democrat al filialei ieşene, Gheorghe Nichita, după ce acesta a consimţit să cedeze postul de vicepreşedinte al CJ democrat-liberalilor şi să susţină o serie de proiecte de dezvoltre a muncipiului propuse de PDL.

?Pentru mine, în politică, domnia sa nu mai reprezintă absolut nimic", a reacţionat Nichita, la auzul gestului lui Simirad. Nichita a precizat că preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Constantin Simirad, nu va fi exclus din partid, chiar dacă dă dovadă de lipsă de demnitate.

PSD îl mai ţine în braţe

El a eplicat că nu doreşte să-l victimizeze printr-o asemenea măsură pe Simirad, care abia aşteaptă să fie exclus din partid.
"Nu vrem să îl victimizăm pe Simirad. Să-şi dea el demisia din PSD. A dat dovadă de lipsă de demnitate, pentru că el a fost ales în fruntea CJ cu maşinăria PSD. El forţează mâna şi vrea să se ducă la PDL cu tot cu funcţie", a afirmat Gheorghe Nichita.
Liderul PSD Iaşi l-a acuzat pe Constantin Simirad că urmăreşte să creeze haos politic la Iaşi şi că este interesat doar de ceartă, şi nu de construcţie politică. "Nu sunt deloc surprins de atitudinea lui Simirad. Am fost surprins doar în campania pentru alegerile generale de anul trecut, când a spus că îşi sprijină fiul, care candida pe listele PNL. Mă aşteptam ca şi în campania prezidenţială să apară ceva. El tot timpul a pus beţe în roate. Îl vom ţine pe Simirad în galantarul nostru de la PSD să-l vadă lumea aşa cum este el", a adăugat preşedintele PSD Iaşi.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close