Antena 3 CNN Politică Simulacru de negocieri la Guvern: Negoiţă, în discuţii doar cu PDL, minorităţile şi independenţii

Simulacru de negocieri la Guvern: Negoiţă, în discuţii doar cu PDL, minorităţile şi independenţii

Simulacru de negocieri la Guvern: Negoiţă, în discuţii doar cu PDL, minorităţile şi independenţii
Sursa foto: Guvern
06 Noi 2009   •   17:26

Premierul desemnat Liviu Negoiţă a debutat cu stângul în negocierile politice menite să convingă actorii politici parlamentari să-i acorde susţinerea mult dorită pentru guvernul de uniune naţională. După ce a aprins spiritele şi orgoliile social-democrate şi liberale cerându-le reprezentanţilor acestora să vină la Guvern, Negoiţă se aflaă la această oră în discuţii doar cu liderii PDL, precum şi cu reprezentanţii grupului minorităţilor şi ai parlamentarilor independenţi. În paralel, udemeriştii ar dori discuţii pe tema guvernului, dar în particular, nu la masă cu celelalte partide. Ca atare au lansat o contraofertă, propunând lui Negoiţă ziua de sâmbătă pentru negocieri pe această temă.

Negoiţă anunţase însă că a invitat toate formaţiunile politice parlamentare pentru a discuta, într-un cadru lărgit, la la Palatul Victoria, ideea unui guvern de uniune naţională.
Vicepreşedintele liberal Ludovic Orban a declarat însă că formaţiunea sa nu are ce să discute cu "cetăţeanul Negoiţă" şi că sunt inutile consultările. Pe principiul ?nu noi avem nevoie de el, ci el de noi? vicepreşedinţii PSD, Dan Nica şi Victor Ponta au dat de înţeles că nici partidul lor nu va participa la negocierile de astăzi, Negoiţă fiind invitat să vină luni la Parlament în faţa grupurilor parlamentare pentru a-şi expune doleanţele şi proiectul.

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la rândul său că formaţiunea nu va participa, vineri, la întâlnirea cu premierul desemnat, dar aşteaptă o propunere pentru o întâlnire care ar putea avea loc sâmbătă după-amiază, în condiţiile în care niciun lider al UDMR nu se află la Bucureşti.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: liviu negoita guvern
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close