Antena 3 CNN Politică Sindicaliştii din Cartel Alfa strigă "Hoţie! Hoţie!" la sediile PSD şi PDL

Sindicaliştii din Cartel Alfa strigă "Hoţie! Hoţie!" la sediile PSD şi PDL

Sindicaliştii din Cartel Alfa strigă "Hoţie! Hoţie!" la sediile PSD şi PDL
Sursa foto: Cartel Alfa
23 Mar 2009   •   13:02

Liderii PSD nu au linişte. Mai bine de 100 de oameni, reprezentând sindicatele funcţionarilor publici protestează, luni, în faţa sediului central al PSD, unde se desfăşoară şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului. Acţiunea face parte dintr-un efort mai larg de pichetare a unor sedii de partide, ministere şi prefecturi, iniţiat de sindicatele afiliate le Cartel Alfa, nemulţumite de diminuarea de către Guvern a sporurilor salariale.
Peste 100 de sindicalişti protestează în acest moment în faţa sediului central al PSD din Şoseaua Kiseleff. Manifestanţii strigă ?Hoţie! Hoţie!?, agită bannere şi steguleţe cu sigla confederaţiei lor sindicale şi folossesc fluiere pentru a-şi exprima nemulţumirea.
Ei fac presiuni la adresa Guvernului pentru a renunţa la Ordonanţa prin care se intenţionează taie sporurile salariale din sectorul bugetar. Sindicaliştii solicită în continuare şi acordarea indemnzaţiilor de merit, a indemnizaţiilor de conducere şi plata orelor suplimentare.
La şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, care se desfăşoară în sediul central, participă şi Marius Petcu, liderul CNSLR Frăţia, care are statut de membru invitat permanent la lucrările BPN, după ce sindicatul pe care îl conduce şi-a reînnoit protocolul semnat cu PSD.
Deocamdată, nici un reprezentat social-democrat nu a ieşit din sediu pentru a discuta cu manifestanţii, singurul contact reprezentându-l depunerea unui prostest scris cu doleanţele sindicaliştilor. Social-demcraţii au decis la final să primească o delegaţie a Cartelului Alfa pentru a discuta problemele ridicate de manifestanţi.

Sindicaliştii pichetează, în paralel, sediul central al PDL din Aleea Modrogan, deşi liderii democrat-liberali sunt adunaţi în şedinţa Biroului Permanent Naţional la sediul din Walter Mărăcineanu.

Delegaţiile sindicale vor depune un document-protest la Ministerul Muncii, PDL, PSD şi prefecturi şi vor avea întâlniri cu reprezentanţii Guvernului. În funcţie de rezultatul şi concluziile acestor întâlniri, "Cartel Alfa" şi federaţiile sindicale din sectorul bugetar afiliate la confederaţie vor decide, marţi, etapele următoare ale acţiunilor de protest.

×
Subiecte în articol: Cartel Alfa sindicalisti PSD guvern proteste
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close