SINTEZA ZILEI. Băsescu, ofiţer acoperit încă activ

de M.T.    |    15 Oct 2014   •   22:47
SINTEZA ZILEI. Băsescu, ofiţer acoperit încă activ

În cadrul ediţiei de miercuri a emisiunii "Sinteza zilei", Mihai Gâdea a prezentat fragmente dintr-un interviu mai vechi al fostului preşedinte Emil Constantinescu, în care acesta afirmă că Traian Băsescu încă este ofiţer activ al serviciilor secrete.

„Preşedintele Traian Băsescu nu e liber, e un sclav al celor care i-au dat bani şi al celor care i-au dat sprijin”, susţinea Constantinescu, în urmă cu patru ani.

„Este responsabilitatea intelectualilor. Ei ştiau că preşedintele Băsescu a fost colaborator al Securităţii, că este un vechi comunist, că este cel mai corupt om din România şi că a minţit. În mod normal, ar fi trebuit să se desprindă de toată bădărania şi manelizarea vieţii politice pe care un astfel de lider o induce”, a mai spus fostul preşedinte.

„Toată viaţă a fost în Securitate - informator, colaborator, cu acte şi cu documente. În societatea românească există persoane care atacă cu violenţă comunismul, care atacă cu violenţă Securitatea şi care fac acest lucru pentru că ei au rămas activi. Pentru că nu ieşi. Din aceste structuri nu ieşi”, a precizat Constantinescu.


Invitată în cadrul emisiunii "Sinteza zilei", Mioara Roman, care a fost căsătorită cu fostul premier Petre Roman, a oferit câteva amănunte despre viaţa politică din România la începutul anilor '90.

În acelaşi timp, în cartea sa "Partea mea de adevăr", Mioara Roman face o dezvăluire importantă, susţinând că „Măgureanu l-a făcut preşedinte pe Traian Băsescu”, care, astfel, a devenit „pionul principal al grupului Măgureanu”.

„Serviciile au mers din om în om până l-au găsit pe acela care să le facă treaba. Miza principală a ingerinţelor au fost banii. Membrii Guvernului Roman au fost îndepărtaţi pentru că n-au furat. (...) Oricine va veni după cei zece ani cu Băsescu va fi o pornire de la zero. Băsescu a dat România înapoi cu zeci de ani şi a schimbat în rău mentalul colectiv, s-au creat reţele şi sfere de influenţă şi corupţie. Au dispărut liderii reali şi avem neoceauşism fărâmiţat în mai multe formaţiuni”, scrie Mioara Roman.


  • Parteneri
    x close