Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei: Băsescu vrea să combată criza generând o criză după alegeri?

Sinteza Zilei: Băsescu vrea să combată criza generând o criză după alegeri?

Sinteza Zilei: Băsescu vrea să combată criza generând o criză după alegeri?
30 Oct 2008   •   22:08

Invitaţii de joi seară ai ?Sintezei Zilei?, Valentin Stan şi Ion Cristoiu, au analizat declaraţiile pe care preşedintele Traian Băsescu le-a făcut în cadrul conferinţei de presă de joi. Avem nevoie de cap şi de voinţă pentru a combate criza economică, a spus preşedintele la conferinţa de presă de joi.
În prima parte a emisiunii, Ion Cristoiu a declarat: ?Conferinţa de presă de astăzi a fost o cacealma.? Potrivit analistului, toată presa din România ar fi căzut într-o capcană întinsă chiar de preşedinte. Îndemnul preşedintelui Băsescu către sindicatele din învăţământ de a renunţa la grevă este considerat de domnul Ion Cristoiu ?o prostie? deoarece preşedintele ar fi ştiut dinainte că greva anunţată de sindicate este o cacealma. Traian Băsescu vorbeşte mereu de reformă în învăţământ, în sănătate, spune Ion Cristoiu, dar de reforma lui.
Valentin Stan consideră că mesajul preşedintelui Băsescu este extrem de diversificat şi că în loc să-l atace pe Tăriceanu, el îl menajează deoarece nu vrea să distrugă punţile de comunicare între cele două partide. Analistul Ion Cristoiu a mai adăugat că preşedintele a fost precaut în declaraţii deoarece se apropie alegerile.
Preşedintele aproape că a dat deja un verdict în conferinţa de joi: a anunţat că nu-l va nominaliza pentru funcţia de premier pe Călin Popescu Tăriceanu. Mai exact, preşedintele a declarat: "Sper să fiu mai norocos ca în 2004 în nominalizarea premierului." Evident, în 2004 a fost vorba de "prietenul" pe atunci Călin Popescu Tăriceanu. Mai mult, Băsescu le-a promis sindicatelor că "viitorul Guvern va mări salariile profesorilor cu 50%." Acest lucru înseamnă încă o dată faptul că viitorul Guvern nu va fi condus de Călin Popescu Tăriceanu, care se opune acestei iniţiative. Aşa că, nominalizarea premierului după alegeri va fi una plină de suspans.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Ion Cristoiu valentin stan
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close