Antena 3 CNN Politică Sinteza zilei: Cum l-a îmbogăţit Băsescu pe Cocoş. Udrea-Cocoş, tun imobiliar de sute de milioane de euro

Sinteza zilei: Cum l-a îmbogăţit Băsescu pe Cocoş. Udrea-Cocoş, tun imobiliar de sute de milioane de euro

Sinteza zilei: Cum l-a îmbogăţit Băsescu pe Cocoş. Udrea-Cocoş, tun imobiliar de sute de milioane de euro
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
19 Mar 2015   •   23:56

Adevărata avere a lui Dorin Cocoş este departe de sechestrul procurorilor DNA, iar businnessurile lui sunt conduse acum prin paravane. Povestea îmbogăţirii lui fostului soţ al Elenei Udrea a început în anul 2000.

 
Parcajul subteran din centrul Bucureştiului i-a revenit lui Dorin Cocoş, este vorba de imensa parcare pe 2 nivele, în suprafaţă de 3 ha, aflată la km 0 al Capitalei.
 
Patronii Dalli au luat practic pe nimic parcarea de acolo, cu sume mult subevaluate. Totul a început în timpul mandatului de primar al lui Traian Băsescu, iar fostul edil al Capitalei spunea că nu l-a sprijinit niciodată pe Dorin Cocoş.
 
Firma Dalli a dat doar 66 euro pe metrul pătrat de construcţie în cea mai râvnită zonă a capitalei, ceea ce înseamnă de 20 de ori mai puţin decât preţul real.
 
Dorin Cocoş a pus ochii şi pe toată reţeaua de parcări subterane din capitală, activitatea în care a fost ajutat şi de consilieri PSD din Capitală. Totul a fost făcut în condiţii superavantajoase, iar la înaintare a fost trimis administratorul firmei şi om de încredere al său.
 
Înainte de divorţ, Dorin Cocoş a făcut însă manevre prin care şi-a apărat firmele şi a făcut să pară că s-a rupt de tot de afacerile Dalli, astfel încât averea lui să fie ferită de împărţeală.
 
Din parcările subterane, firma Dalli scoate într-un an un profit de 1,5 milioane euro.
 
Deşi el spunea într-un timp că nu mai are nimic de-a face cu afacerile de la Dalli, interceptările făcute în dosarul Alro arată că nu este aşa. Convorbirea înregistrată de SRI în Alro este una privind fapte posibile de subminare a economiei naţionale.
 
Dacă Traian Băsescu a închis ochii la îmbogăţirea cuplului Cocoş-Udrea, nici primarul care a venit după el, Adriean Videanu, nu a schimbat tactica.
 
În prezent, Dorin Cocoş şi Adrian Petrache nu mai patronează la vedere firma Dalli.
 
Informaţiile au fost prezentate joi, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Dorin Cocos Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close