Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei: Guvernul lui Băsescu are 70%. Compromisul are justificări?

Sinteza Zilei: Guvernul lui Băsescu are 70%. Compromisul are justificări?

Sinteza Zilei: Guvernul lui Băsescu are 70%. Compromisul are justificări?
14 Dec 2008   •   23:06

La exact două săptămâni de la alegerile parlamentare, cel mai important pas spre formarea noului guvern a fost făcut duminică seară, când liderii Alianţei PSD+PC şi cei ai PD-L au semnat "Parteneriatului pentru România".
Invitat în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii Sinteza Zilei, analistul Radu Tudor a declarat că acest protocol ar trebui denumit "Guvernarea Băsescu II", pentru că cel care a făcut posibilă această guvernare este Traian Băsescu.
"Preşedintele joacă ultima sa carte cu această guvernare. Este ultima oară când ulciorul lui Traian Băsescu mai merge la apă", susţine Radu Tudor.
Părerea este susţinută şi de redactorul şef al Jurnalului Naţional, Victor Ciutacu, potrivit căruia această coaliţie este "o cumetrie greţoasă şi imorală; o foame de bani".
Cât priveşte programul propriu-zis de guvernare, propus de către noua coaliţie, analistul economic Liviu Voinea susţine că viitorul guvern trebuie să se axeze pe reducerea cheltuielilor administrative. "România are cel mai mare deficit bugetar, de 3,5% din PIB (aproximativ cinci milioane de euro). Potrivit estimărilor, deficitul bugetar va ajunge, anul viitor, la 6% din PIB", a declarat Voinea.
Cu toate acestea, susţine Liviu Voinea, este posibil să se mărească unele taxe chiar şi în perioada de criză. Acesta a dat ca exemplu TVA-ul la produsele de lux.
În cadrul ediţiei speciale de duminică, analistul Ion Cristoiu a declarat că alegerea făcută de domnia sa, privind părăsirea postului Antena 3 dacă Partidul Conservator ajunge la guvernare, este una fermă. "Decizia mea este irevocabilă", a declarat Ion Cristoiu.
Parteneriatul dintre Alianţa PSD+PC şi PD-L a fost semnat duminică la ora 18.00 de liderii celor două formaţiuni politice la Palatul Parlamentului. Parteneriatul pentru România, numit de Mircea Geoană "cel mai ambiţios program de dezvoltare din istoria României moderne" stă la baza viitorului guvern. Protocolul, conceput de Alianţa PSD+PC şi PD-L, cuprinde 25 de obiective comune de guvernare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close