Antena 3 CNN Politică Sinteza zilei. Imaginile cu Klaus Iohannis care te vor lăsa mut

Sinteza zilei. Imaginile cu Klaus Iohannis care te vor lăsa mut

Sinteza zilei. Imaginile cu Klaus Iohannis care te vor lăsa mut
Sursa foto: Foto: twitter.com/KlausIohannis
27 Noi 2018   •   21:12

Mihai Gâdea a prezentat, marți seară, la "Sinteza Zilei", imagini halucinante cu președintele Franței, Emmanuel Macron, care îl așteaptă minute în șir în stradă pe Klaus Iohannis.

"Klaus Werner Iohannis, care se află într-o vizită la Paris, trebuia să se întâlnească cu președintele Franței, numai că obiceiurile unora mor greu. Așa cum nu a participat la întâlnirea de la Bruxelles, considerând că e mai interesat să meargă într-o vizită la Pompei, așa s-a întâmplat și acum.

Președintele nostru l-a lăsat în plină stradă pe Macron să aștepte. Așa ceva cred că n-a fost văzut încă niciodată", a spus Mihai Gâdea, la începutul emisiunii.

În imagini se vede cum Emmanuel Macron ajunge la Centrul Naţional de Artă şi Cultură "Georges Pompidou", locul de întâlnire stabilit cu omologul român, și pentru că minute bune este nevoit să-l aștepte pe Klaus Iohannis în stradă, își umple timpul cum poate: interacționează cu trecătorii, își verifică telefonul, vorbește cu diverși oficiali francezi.

 La un moment dat, sosește și mașina care îl aduce pe Klaus Iohannis. Acesta e conștient de întârziere, face pași mari și ajunge în sfârșit să dea mâna cu Emmanuel Macron.

După ce au trecut de momentul salutului, președintele francez aruncă prima săgeată și îl întreabă pe Iohannis CÂND a ajuns.

Gestul președintelui Klaus Iohnnis a fost comentat de invitații lui Mihai Gâdea la "Sinteza Zilei".

"Este genul de acțiune care poate compromite definitiv pe timpul mandatului lui Emmanuel Macron relația Franței cu România. Este genul de situație care poate avea consecințe nebănuite - știu că pare absurd, dar în relațiile dintre state, în ciuda tuturor tratatelor semnate, ale legăturilor instituționale, legăturile personale rămân totuși determinante în multe cazuri', a spus analistul de politică externă Bogdan Chirieac.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close