Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei. Noi dezvăluiri despre ruperea USL, făcute de Claudiu Săftoiu: PSD a nesocotit înţelegerile iniţiale

Sinteza Zilei. Noi dezvăluiri despre ruperea USL, făcute de Claudiu Săftoiu: PSD a nesocotit înţelegerile iniţiale

Sinteza Zilei. Noi dezvăluiri despre ruperea USL, făcute de Claudiu Săftoiu: PSD a nesocotit înţelegerile iniţiale
Sursa foto: Foto: VideoNews
17 Iul 2015   •   00:07
Mihai Gâdea l-a întrebat, în ediţia de joi a emisiunii "Sinteza Zilei", pe liberalul Claudiu Săftoiu, dacă înţelege exact cum s-a rupt USL şi dacă liberalii sunt conştienţi de imaginea pe care şi-au creat-o în urma acestei rupturi. 
 
"Sunt convins că dvs, care sunteţi un om informat, citeaţi presa de propagandă, în timpul în care noi eram toţi acuzaţi aici de faptul că eram liberali şi făceam biserica lu Crin Antonescu.  (...) Dumneavoastră, împreună cu PSD, aţi făcut o alianţă politică şi aţi spus că luptaţi împotriva abuzurilor şi împotriva corupţiei. Aţi promis dreptate până la capăt. Liderii politici îşi ridcau mâinile şi era o familie mare. Dvs vă rupeţi din USL şi vă aliaţi cu adversarii. Aţi vrea ca publicul să nuf ie năucit de faptul că acum vă aliaţi cu duşmanii? Acum înţelegeţi dilema oamenilor?", a întrebat Mihai Gâdea.
 
Liberalul Claudiu Săftoiu a explicat că este conştient de "dinamica politică", dar a adăugat că elementele au fost asumate şi că acum se lucrează intens la fuziunea dintre cele două partide.
 
"Înţeleg foarte bine, e o dinamică politică, regretabilă în ceea ce priveşte dispariţa USL, care nu a venit din partea liberalilor. Trebuie văzut în ce măsură PSD a nesocotit înţelegerile iniţiale şi cum a încercat să împingă partenerul din alianţă. Nu a fost un moment fericit. Ce spuneţi dvs legat de faptul că a trebuit să revenim într-o altă formulă, care să contracareze maniera discreţionară cu foarte multe semne de întrebare legate de noua coaliţie de guvernare, este un efort pe care continuăm să îl facem, referitor la fuziunea PNL - PDL."
 

×
Subiecte în articol: USL PSD PNL claudiu saftoiu
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close