Antena 3 CNN Politică Sinteza zilei. Răsturnare de situație în sondaje? Cu cine s-ar putea lupta, de fapt, Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale

Sinteza zilei. Răsturnare de situație în sondaje? Cu cine s-ar putea lupta, de fapt, Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale

Sinteza zilei. Răsturnare de situație în sondaje? Cu cine s-ar putea lupta, de fapt, Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale
Sursa foto: foto: Antena 3
31 Oct 2019   •   21:11

Mihai Gâdea a prezentat, joi, la "Sinteza Zilei", datele celor mai noi sondaje privind intenția de vot a românilor la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie.

"Este ziua în care au apărut sondaje de opinie cu răsturnări de situație. Și vom încerca să vedem cine intră în turul al doilea. Bătălia se pare că se duce - sau cel puțin până astăzi - între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

Dacă cumva PSD nu intră în turul al doilea, așa cum arată sondajul IMAS de astăzi (joi, n.r.) ar fi un dezastru absolut pentru partidul care a deținut și încă deține puterea guvernamentală", a spus Mihai Gâdea, la începutul emisiunii.

Potrivit unui sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM și dat publicității joi, pe primul loc se sitează Klaus Iohannis, cu un procent de peste 45%.

Iohannis este urmat de Mircea Diaconu – cu 16,7%, Viorica Dăncilă – 15,1% și Dan Barna – cu doar 12,6%.

sursa: Antena 3/ Sinteza Zilei

Topul candidaților în sondajul IMAS-Europa FM:

Klaus Iohannis – 45,7%

Mircea Diaconu – 16,7%

Viorica Dăncilă – 15,1%

Dan Barna – 12,6%

Theodor Paleologu – 6,9%

Kelemen Hunor – 2,9%

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a declarat, joi, în exclusivitate la Sinteza Zilei, că este sigură că va ajunge în turul al doilea al alegerilor pentru Cotroceni.

"Cred că voi intra în turul al doilea, pentru că sunt singurul contracandidat al lui Iohannis. Spun acest lucru pentru că am văzut la moțiunea de cenzură cum toți au ascultat ordinele lui Iohannis și au picat Guvernul Dăncilă. În momentul în care asculți ceea ce îți dictează candidatul Iohannis este clar că nu poți fii contracandidatul lui.

Legat de sondaje - vedem că sondaje contradictorii.Eu cred că cel mai bun sondaj este votul românilor din data de 10 și 24 noiembrie", a spus Viorica Dăncilă.

Sondajul IMAS, la comanda Europa FM, a fost realizat în perioada 8-28 octombrie 2019 pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare +/- 3,1%. S-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Sistemul CATI reprezintă o metodă de colectare a datelor de sondaj pe baza unui chestionar standardizat aplicat prin telefon persoanelor selectate aleator prin procedura RDD (random digit dialing).

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close