Antena 3 CNN Politică Site-ul lui Băsescu clonat, mesajele parodiate: De la ?De ce le e frică nu scapă" la "De ce ţi-e frică, păsărică?"

Site-ul lui Băsescu clonat, mesajele parodiate: De la ?De ce le e frică nu scapă" la "De ce ţi-e frică, păsărică?"

Site-ul lui Băsescu clonat, mesajele parodiate: De la ?De ce le e frică nu scapă" la "De ce ţi-e frică, păsărică?"
Sursa foto: Traian Bãsescu
02 Noi 2009   •   11:54

Rivalii politici angrenaţi în cursa electorală pentru scaunul prezidenţial din Cotroceni nu se dau în lături de a apela la mijloace mai puţin ortodoxe pentru a-şi discredita adversarii în ochii electoratului. De la atacurile verbale zilnice lansate în cadrul mitingurilor care îi poartă prin toată ţara, candidaţii pezidenţiali şi-au mutat lupta şi pe net unde mesajele electorale şi programul adversarilor sunt ridiculizate prin diverse clipuri şi, mai nou, chiar site-uri cu dedicaţie. Nici site-ul de campanie al preşedintelui Traian Băsescu, www.basescu.ro nu a scăpat, fiind copiat fidel ca structură şi aspect grafic pe www.traianbasescu.ro. În schimb sloganul şi mesajele sale electorale au fost înlocuite. Ideea parlamentului unicameral şi a reducerii numărului de parlamentari, promovată de Băsescu prin sloganul "De ce le e frică nu scapă" a fostluată în râs fiind parfrazată cu "De ce ţi-e frică, păsărică?", referire la modul în care şeful statului trteată pe unii reprezentanţi ai presei. Pe site-ul clonă mai apar unele îndemnuri, cum ar fi "Să trăiţi bine! Ca în Trinidad Tobago", "Din succesuri în succesuri, către marile progresuri!" sau "Vreau o Românie a bunului şpriţ!".
Nici mesajele "471 - 300 parlamentari" şi "Hai la referendum!", nu au fost scutite de ironii, ele devenind pe site-ul www.traianbasescu.ro, "1 mandat - 0 rezultate" şi, respectiv, "Hai la revedere!".

Şi discursul politic, pus în gura şefului statului, face trimitere la autoritarism, cultul personalităţii şila dictatură, acuzaţii formulate de adversarii săi politici de-a lungul timpului. Viziunea şi programul şefului statului pentru un nou mandat s-a metamorfozat în "Viziunea mea pentru o dictatură sănătoasă!".
"Văd o Românie în care să am mai multă putere. Ca preşedinte n-am făcut nimic. Daţi-mi Guvernul, Parlamentul şi Justiţia şi voi face tot ce vreau! Văd un Guvern mai suplu şi mai blond. Văd un Parlament atât de mic, încât Emil Boc să se simtă mare. Văd Românie în care Justiţia să dea sentinţele la începutul şi nu la finalul proceselor. Prea mult timp pierd oamenii prin tribunale, în timp ce restaurantele amicilor mei dau faliment. Văd o Românie cu o singură televiziune şi un singur ziar. Am spus acum ceva ani că am să le scot oamenilor din cap Ťcucul cu autostrăzileť. Şi am reuşit! A venit vremea să le scot din cap şi Ťcucul cu democraţiať. Am spus că România este muribundă. Iar o ţară bolnavă se vindecă doar cu o dictatură sănătoasă. Văd o Românie în care toţi găozarii şi toate păsăricile să aibă mai mult bun simţ când vorbesc cu mine. Am făcut atâtea pentru acest popor nerecunoscător. Merit o statuie. Şi dacă voi fi preşedinte, mi-o voi construi singur! Văd o Românie cu măcar 300.000 de şomeri. Pe timp de criză, cineva trebuie să fie sacrificat. Şi n-am de gând ca această criză să fie plătită din buzunarul meu sau al altor oameni cinstiţi ca Adriean Videanu, Radu Berceanu sau Elena Udrea", se arată în mesajul care deschide site-ul clonă.

Autorii acestei pagini de net fac trimitere şi la copiii preşedintelui. Ioana, fiica cea mare, este dată ca exemplu pentru reuşita în viaţă a unui tânăr. "Am demonstrat că tinerii pot avea o casă în România. Fiica mea Ioana are o casă de 800.000 de euro. Doar cei care muncesc cinstit fac împrumut pe 30 de ani ca să-şi cumpere o garsonieră de 40.000 de euro. Salariul este un moft. Din tunuri îţi faci un rost" se scrie pe acest site.

La secţiunea "Oameni care mă susţin" este postată fotografia lui Omar Hayssam, însoţită de un extras din stenograma unei discuţii atribuite generalului Constantin Degeratu şi lui Omar Hayssam, în care sirianul susţine că şeful statului l-a asigurat că nu va păţi nimic în scandalul răpirii jurnaliştilor în Irak, în 2005: "Eu sunt preşedintele... îţi grantez că nimeni nu se atinge de un fir de păr de-al tău!".

Sunt reamintite în treacăt şi vechile scandaluri în care a fost angrenat numele lui Traian Băsescu. "Să trăiesc bine! Ca ministru, am vândut flota la fier vechi. Ca primar, mi-am dat singur o casă pe strada Mihăileanu. Ca preşedinte, l-am ajutat pe fratele meu să facă afaceri cu armament. Încă un mandat şi m-am aranjat!", se arată într-o altă postare pe acest site.

Autorii site-ului clonă îi mai atribuie preşedintelui în exerciţiu şi meritele picării a trei guverne într-un singur mandat. "Am distrus trei Guverne şi trei coaliţii până acum. Iar asta a fost doar încălzirea. Nu mi-am propus să scot ţara din criză. Mi-am propus doar s-o conduc acolo. Şi am reuşit!"
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: site Campanie clonare mesaje
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close