Antena 3 Politică Slovacia susține integrarea României în Spațiul Schengen

Slovacia susține integrarea României în Spațiul Schengen

11 Sep 2018   •   13:56
Slovacia susține integrarea României în Spațiul Schengen

Slovacia susţine integrarea României în Spaţiul Schengen, fiind necesară o extindere a acestui spaţiu pentru o mai bună protejare a Uniunii Europene, a declarat marţi premierul slovac Peter Pellegrini.

„Pentru o mai bună protejare a Uniunii Europene este necesară o extindere a Spaţiului Schengen. Este foarte important ca frontierele Spaţiului Schengen să avanseze către sud, iar opinia Slovaciei este că, dacă cineva îndeplineşte condiţiile Schengen şi se demonstrează că este pregătit pe partea tehnică, ar trebui să fie inclus în spaţiul Schengen.

Este inacceptabil ca acceptarea sau neacceptarea intrării în Schengen să fie condiţionată de chestiuni politice, deoarece acest lucru nu este benefic pentru politica europeană. Am asigurat-o pe doamna prim-ministru că Slovacia susţine integrarea României în Spaţiul Schengen”, a declarat Peter Pellegrini, într-o conferinţă de presă comună susţinută la Palatul Victoria împreună cu premierul Viorica Dăncilă.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close