Antena 3 CNN Politică Soarta coaliţiei, tranşată în şedinţa de Guvern: Boc va da miniştrilor PSD un ultimatum de rezolvare a crizei

Soarta coaliţiei, tranşată în şedinţa de Guvern: Boc va da miniştrilor PSD un ultimatum de rezolvare a crizei

Soarta coaliţiei, tranşată în şedinţa de Guvern: Boc va da miniştrilor PSD un ultimatum de rezolvare a crizei
Sursa foto: Emil Boc
30 Sep 2009   •   10:58

Premierul Emil Boc ar putea opta să înainteze astăzi, în şedinţa de Guvern, un ultimatum miniştrilor PSD, urmând a le cere să se decidă în privinţa nominalizării unui interimar la Interne, pentru ieşirea din criză, susţin surse democrat-liberale. Cererea ar putea veni pe fondul refuzului la dialog manifestat de către PSD ai cărui reprezentanţi nu s-au prezentat la şedinţa coaliţiei de astăzi pentru a discuta problema Ministerului de Interne şi proprunerile preşedintelui Traian Băsescu privind eventuala numire a unui independent în fruntea acestei instituţii. Până atunci democrat-liberalii au lansat spre Kiselleff un nou termen pentru salvarea Coaliţiei. PSD ar trebui ca până în ora ora 15.00, când este programată şedinţa de Guvern, să facă o propunere pentru ministerul de Interne, în locul lui Dan Nica, remaniat de premierul Emil Boc. Noul termen fixat de PDL vine după ce, dimineaţă, social-democraţii au boicotat şedinţa Coaliţiei.

În cazul în care PSd nu va răspunde la noul ultimatum, premierul este decis să le ceară explicaţii miniştrilor PSD referitor la refuzul de a mai comunica în cadrul coaliţiei de guvernare şi să solicite rezolvarea acestui impas politic până la sfârşitul zilei de miercuri, susţin surse democrat-liberale, citate de Mediafax.
"Această criză nu se mai poate prelulngi mai departe de azi (miercuri -n.r.)", au precizat sursele citate, arătând că, într-un fel sau altul în cursul zilei se va decide soarta coaliţiei.
Boc va profita de venirea miniştrilor PSD în şedinta de Guvern, tocmai pentru a comunica cu partenerii de la PSD, care refuză orice altă cale de dialog.
Democrat-liberalii sunt tot mai convinşi că o posibilitate de împăcare este lipsită de şanse, astfel că se aşteaptă şi semnarea de către preşedintele Traian Băsescu a decretului de revocare din funcţie a lui Dan Nica, chiar dacă şeful statului ar dori mai degrabă o rezolvare amiabilă a conflictului.

"Am făcut tot ceea ce se putea, i-am invitat să discutăm, din punctul nostru de vedere această relaţie nu mai poate continua", au mai spus sursele democrat-liberale, care au invocat afectarea actului guvernamental şi stabilitatea politică a ţării dacă această stare de tensiune politică este prelungită.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close