Antena 3 CNN Politică Cutremur pe scena politică. CINE vine în locul lui Grindeanu?

Cutremur pe scena politică. CINE vine în locul lui Grindeanu?

Cutremur pe scena politică. CINE vine în locul lui Grindeanu?
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Iun 2017   •   15:35

Zi de foc pentru Guvernul Grindeanu. Astăzi ar trebui să fie gata raportul privind evaluarea Executivului. Sunt din ce în ce mai multe semnale că poziţia lui Sorin Grindeanu în fruntea Guvernului ar fi în pericol. 

Şi Gabriela Firea a acuzat că este posibil ca premierul să aibă alt "spate politic" decât cel asigurat de către social-democrati. 

Patru variante pentru înlocuirea lui Grindeanu

Deja se vehiculează numele persoanelor care ar putea să-i ia locul lui Grindeanu în fruntea Guvernului. Potrivit unor surse PSD, Carmen Dan, Mihai Fifor sau Viorica Dăncilă ar fi luate în calcul pentru funcția de premier al României.

Inițial a fost luată în calcul și varianta deputatei PSD Carmen Moldovan.

Contactat telefonic la Antena 3, realizatorul Punctul de Întâlnire, Radu Tudor, a arătat că o schimbare a Guvernului, la această oră, ar duce PSD într-o criză politică fără precedent.

Radu Tudor aruncă bomba: „Pare că Dragnea s-a decis să-l elimine pe Grindeanu”

”Când ai un Guvern care generează o creștere economică, (...) un prim ministru care săptămâna viitoare are întâlniri cu patru miniștri europeni, (...), în tot acest timp să te gândești să dai jos un premier și să pui al doilea Emil Boc, cred că tiparul de gândire nu e bun. Cred că PSD plonjează cu un entuziasm absolut incredibil într-o criză politică fără precedent”, a spus Radu Tudor, arătând totodată că adversarii lui Dragnea, atât din interiorul PSD, cât și din afara lui, îi vor pregăti o „surpriză”, în cazul în care Grindeanu va fi demis.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, neagă faptul că PSD s-ar dori schimbarea lui Sorin Grindeanu din fruntea Guvernului, arătând că vor avea loc cel puțin două evaluări ale miniștrilor din actualul Executiv, prima acum, în vară, iar cealaltă în toamnă.

Întrebat dacă o femeie va prelua conducerea Guvernului, Codrin Ștefănescu a afirmat că toate aceste informații sunt „pe surse” și că nemulțumirile Gabrielei Firea, legate de birocrație, le împărtășește și el.

”Nimic nu e bătut în cuie. În momentul când raportul va fi finalizat, o să iasă Liviu Dragnea personal și o să anunțe exact deciziile partidului”, a mai spus Codrin Ștefănescu.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close