Antena 3 CNN Politică Soarta lui Klaus Iohannis, pusă luni în discuţia ÎCCJ

Soarta lui Klaus Iohannis, pusă luni în discuţia ÎCCJ

Soarta lui Klaus Iohannis, pusă luni în discuţia ÎCCJ
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Oct 2014   •   15:21
Cererea ANI privind devansarea termenului în procesul lui Klaus Iohannis va fi analizată la 27 octombrie. Magistraţii ÎCCJ vor decide dacă termenul în dosarul lui Iohannis va fi devansat sau nu. 

ANI a cerut instanţei supreme, miercuri, să judece mai repede dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, considerând că judecata ar trebui să aibă loc înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, nu la două zile după, respectiv în 18 noiembrie.

Agenţia a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie mai multe documente în susţinerea cererii de schimbare a termenului de judecată a dosarului de incompatibilitate al lui Iohannis, stabilit pentru 18 noiembrie, la două zile după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Instanţa supremă urmează să decidă, astfel, dacă menţine data stabilită iniţial pentru judecarea dosarului lui Klaus Iohannis sau dacă procesul începe înainte de terminarea alegerilor prezidenţiale.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie stabilise, marţi, ca în 18 noiembrie să înceapă judecarea recursului declarat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce Curtea de Apel Alba-Iulia i-a dat câştig de cauză primarului Sibiului, Klaus Iohannis, în dosarul de incompatibilitate. În 30 septembrie, ICCJ a admis în principiu judecarea recursului declarat de ANI la decizia Curţii de Apel Alba-Iulia.

Instanţa supremă va decide definitiv dacă primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat.
 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close