Antena 3 CNN Politică Soarta ministrului Sănătății, Florian Bodog, depinde de vaccinuri

Soarta ministrului Sănătății, Florian Bodog, depinde de vaccinuri

Soarta ministrului Sănătății, Florian Bodog, depinde de vaccinuri
Sursa foto: Foto: gov.ro
26 Iul 2017   •   08:25

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, îi va prezenta miercuri premierului Mihai Tudose raportul privind situația vaccinării împotriva rujeolei.

„Eu mi-am asumat că mâine(miercuri - n.r.) va fi gata raportul cu vaccinurile(...) Am centralizat toate stocurile (de vaccinuri — n.r.) și le depunem mâine la premier", a precizat Florian Bodog.

Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne au demarat săptămâna trecută o campanie de vaccinare împotriva rujeolei, în care au fost implicate și autoritățile locale, care urmau să identifice copiii cu vârste între nouă luni și nouă ani — grupele de vârstă cele mai afectate — care nu au fost vaccinați. De asemenea, autoritățile locale trebuiau să identifice locurile unde acești copii pot fi imunizați, acolo unde nu sunt unități medicale.

Premierul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că nu are în vedere nicio remaniere și că, în cazul ministrului Sănătății, i-a cerut doar să găsească vinovații pentru situația cu vaccinurile. "I-am solicitat domnului ministru Florian Bodog un raport despre tot sinopsisul la vaccinările din România, începând de la situația producerii vaccinurilor, începând de la Institutul Cantacuzino, terminând cu importurile și cu ce avem în depozite'', a spus Tudose.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii Florian Bodog vaccin
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close