Antena 3 CNN Politică Social-democraţii moldoveni îi cer lui Geoană să candideze la preşedinţie

Social-democraţii moldoveni îi cer lui Geoană să candideze la preşedinţie

Social-democraţii moldoveni îi cer lui Geoană să candideze la preşedinţie
Sursa foto: Mircea Geoana
25 Ian 2009   •   18:09

Filialele PSD din Moldova au propus conducerii PSD să-l nominalizeze pe Mircea Geoană pentru alegerile prezidenţiale din toamana acestui an, susţin surse din PSD. Prezent la întâlnirea de vineri cu liderii organizaţiilor PSD din Moldova, Geoană nu a zis nici da, nici ba, el urmând să cântărească mai întâi raportul intern de forţe la Congresul partidului din acest an.
Conform aceloraşi surse, decizia liderului partidului este condiţionată de mai mulţi factori: rezultatele de la alegerile europarlamentare, dar mai mult decât atât, sprijinul de care se va bucura pentru reconfirmarea sa în fruntea partidului la viitorul Congres din acest an. PSD intenţionează să comande un sondaj de opinie pentru afla cum stă în graţiile electoratului, atât ca intenţie de vot în perspectiva viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European, cât şi din punct de vedere al încrederii manifestate de români în liderii social-democraţi. Conform surselor citate, rezultatele se vor cunoaşte abia în perioada martie-aprilie.
Propunerea de nominalizare a lui Geoană drept candidat pentru prezidenţiale a venit din partea preşedintelui filialei Botoşani, Constantin Conţac, susţinut din spate de ieşeanul Gheorghe Nechita. "Într-adevăr a fost pe departe o discuţie şi despre posibila candidatură a domnului Mircea Geoană pentru prezidenţiale în sensul că, eu când am luat cuvântul, am propus domnului preşedinte să discute cu preşedintele Senatului(Mircea Geoană - n.r) şi să-l convingă să candideze pentru funcţia de preşedinte al statului" ne-a declarat Conţac, care a adăugat că nu a primit nici un răspuns clar.
Discuţia pe această temă a fost reluată de către şase lideri ai organizaţiilor moldovene într-o întâlnire mai restrânsă avută cu Geoană la un restaurant din Iaşi. Fără rezultate notabile însă. Liderul PSD le-a comunicat doar că în cazul în care întreg partidul o va cere şi dacă va fi poziţionat drept candidatul cu cele mai mari şanse, atunci ar intra în cursa prezidenţială.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close