Antena 3 CNN Politică Socrul lui Ponta îi spune adio lui Geoană. Ilie Sârbu: Mă retrag şi nu mai vreau alte funcţii

Socrul lui Ponta îi spune adio lui Geoană. Ilie Sârbu: Mă retrag şi nu mai vreau alte funcţii

Socrul lui Ponta îi spune adio lui Geoană. Ilie Sârbu: Mă retrag şi nu mai vreau alte funcţii
16 Feb 2010   •   15:10

Anunţarea candidaturii ginerelui, Victor Ponta la şefia PSDl-a determinat pe preşedintele PSD Timiş, Ilie Sârbu să anunţe marţi, că se va retrage din "echipa lui Mircea Geoană" şi că îl va susţine în continuare la preşedinţia partidului pe Victor Ponta, chiar nu va face parte din echipa de conducere pe care acesta o va propune la Congres. Surse social-democrate susţin că ieri, Mircea Geoană l-ar fi chestionat iniţial pe socrui cu privire la intenţiile de candidatură ale lui Ponta, iar acesta ar fi apreciat iniţial planul ginerelui ca pe o "aventură". Noaptea de luni spre marţi pare ar fi produs o scimbare de atitudine în comportamentul politic al liderului de Timiş. Dacă mai acum câteva zile, susţinea că nu va abandona cauza actualului lider de partid pe motiv că a pornit cu el cot la cot şi ar vrea sa ajungă la finiş tot în această formulă, acum Ilie Sârbu susţine că-şi va susţine ruda prin alianţă la şefia partidului, fără a păstra pentru sine vreo funcţie de conducere.

"În momentul în care în cursa aceasta s-a înscris şi Victor Ponta este firesc să plec din echipa lui Mircea Geoană şi să mă alătur lui Ponta, dar nu pe lista echipei de conducere. Deci nu voi candida pentru o funcţie de vicepreşedinte sau aşa ceva", a explicat Sârbu decizia de a abandona tabăra lui Geoană.

Liderul PSD Timiş a afirmat că nu va mai candida la un nou mandat la conducerea organizaţiei judeţene. "Mai mult, nu voi candida nici pentru un nou mandat la Timiş. Dacă Victor Ponta va câştiga, este timpul şi în Timiş pentru o echipă nouă", a arătat Sârbu.

El a recunsocut că a luat decizia de a-l susţine pe Victor Ponta, deşi nu are nimic să îi reproşeze lui Mircea Geoană.
"Personal, nu am nimic să îi reproşez lui Mircea Geoană. El a câştigat alegerile în România, dar a pierdut din cauza voturilor în străinătate, fraudulos sau nu, asta e. Dar Victor Ponta nu are nimic în minus faţă de alţii din partid. E spontan, nu se pierde. Şi, bineînţeles, cadidatura sa a adus şi complicaţii în familie", a argumentat Sârbu.

Decizia lui Sârbu vine la scurt timp scurt timp după anunţul lui Ion Iliescu privind intenţia de a se retrage din toate funcţiile deţinute în PSD.


Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Ilie Sarbu retragere PSD Timis
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close