Antena 3 CNN Politică Solidari cu vorbe, nu cu bani. Băsescu şi Boc n-au mai contribuit la Fondul Solidaritatea

Solidari cu vorbe, nu cu bani. Băsescu şi Boc n-au mai contribuit la Fondul Solidaritatea

Solidari cu vorbe, nu cu bani. Băsescu şi Boc n-au mai contribuit la Fondul Solidaritatea
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    11 Aug 2011   •   22:29

Cu vorba da, cu portofelul ba - aşa au fost alături de români politicienii noştri. Deşi s-au lăudat că-şi vor dona salariile ca să scoată ţara din criză, demnitarii s-au răzgândit şi au ţinut cu dinţii de fiecare bănuţ. Nici premierul Emil Boc şi nici preşedintele Traian Băsescu nu s-au îndurat să contribuie la Fondul Solidaritatea. Anul acesta, de abia dacă s-au strâns puţin peste 200.000de euro.

"Preşedintele este foarte prost plătit. Şi eu aş vrea să am un salariu mai mare de 1.100 de euro pe lună, mai ales că n-am voie niciodată să am un costum ros în coate, trebuie să am tot timpul o cămaşă albă, o cravată, nişte pantofi nescâlciaţi", a spus preşedintele Traian Băsescu.

Astfel, preşedintele a ţinut de salariu. N-a mai donat niciun leu, anul acesta, la Fondul Solidaritatea. Exemplul i-a fost urmat şi de restul Guvernului. Un singur ministru din cabinetul lui Emil Boc a dat bani: Ion Ariton, şeful de la Economie. Ceilalţi 15, în frunte cu premierul, nu s-au îndurat să cedeze vreun leu din salariu.

Elena Udrea părea, joi, că nici nu-şi mai aminteşte de apelul la solidaritate, făcut, anul trecut, de preşedintele Traian Băsescu.

Colegul ei de la Interne, Traian Igaş, nu a fost, nici el, mai darnic. Deşi nu apare ca donator, ministrul susţine altceva. "De fiecare dată când am posibilitatea, contribui (la fondul de solidaritate - n.r.)", a spus ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

Nici parlamentarii n-au donat bani. Au dat, însă, directorii sau membrii în Consiliile de Administraţie ale unor companii de stat. Dacă, anul trecut, lista donatorilor număra 158 de persoane, în 2011 doar 64 au mai fost solidari cu românii.

Aşa se face că, anul acesta, în Fondul Solidaritatea, găsim doar200.000 de euro. O sumă mică faţă de cei peste 1.100.000 de euro de anul trecut. Oricum, banii aşa puţini cum sunt nu vor merge la cei defavorizaţi ci la bugetul de stat, ca să se acopere deficitul.

 


×
Subiecte în articol: bani Emil Boc Traian Igas
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close