Antena 3 CNN Politică Soluția pentru PSD în războiul cu Klaus Iohannis

Soluția pentru PSD în războiul cu Klaus Iohannis

Soluția pentru PSD în războiul cu Klaus Iohannis
19 Apr 2019   •   20:16

Tudorel Toader a demisionat din funcția de ministru al Justiției. Lucian Bolcaș, avocat, a explicat, pentru DCNews, ce soluție are PSD în cazul în care Klaus Iohannis nu îl va accepta ca înlocuitor al lui Toader pe Nicolicea. 

„Avem de-a face, în mod paradoxal, și cu o revocare și cu o demisie, de care domnul președinte Klaus Iohannis trebuie să ia act. Luând act printr-un decret, este obligatorie numirea unui nou ministru sau a unui ministru interimar", a spus Lucian Bolcaș.

Întrebat ce crede că o să facă mai departe Klaus Iohannis, a oferit următorul răspuns: „Nu știu ce va face. De multe ori, am impresia că nici președintele Iohannis nu știe ce va face, dar întotdeauna se gândește să obstrucționeze".

„Este posibil să ajungem din nou în situația în care să fie sesizată Curtea Constituțională a României. În asemenea probleme de proceduri de constituționalitate, este normal ca CCR să fie chemată să se pronunțe. Mai există însă o variantă. Este posibil ca și Parlamentul să ia o hotărâre în această privință. În ce modalitate, rămâne de văzut.

Există posibilitatea să fie vorba de o remaniere guvernamentală care se realizează și prin schimbarea numărului de ministere. Și, în aceste condiții, se poate apela la Parlament. Pot fi desființate o serie de ministere sau contopite", a explicat Lucian Bolcaș pentru DCNews.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close