Sondaj Avangarde, cifre spectaculoase. Sociologul Marius Pieleanu explică creşterea lui Iohannis în topul încrederii românilor

de A.M.P    |    25 Aug 2015   •   21:33

Sociologul Marius Pieleanu a prezentat, la Ediţie Specială de la Antena 3, rezultatele unui sondaj realizat de Avangarde în perioada 15-23 august, care vizează încrederea respondenţilor în cele mai proeminente personalităţi politice ale momentului.

Potrivit rezultatelor sondajului, preşedintele Klaus Iohannis se menţine în topul încrederii românilor, la o distanţă foarte mare de premierul Victor Ponta şi vicepremierul Gabriel Oprea.

Astfel, 61% dintre respondenţi au susţinut că au încredere în șeful statului, 38% în premierul Victor Ponta, iar 37% în vicepremierul Gabriel Oprea.

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a obţinut 36% din voturile celor intervievați, Traian Băsescu — 21%, copreşedintele PNL Alina Gorghiu — 20%, iar fostul ministru Elena Udrea — 8%.

În topul miniştrilor care beneficiază de cea mai mare încredere în rândul românilor se numără Gabriela Szabo, Rovana Plumb, Nicolae Bănicioiu, Daniel Constantin şi Eugen Teodorovici.

Realizatorii cercetării precizează că diferenţele până la 100% sunt formate din variantele de răspuns ''Nu, nu am încredere'', ''Nu îl cunosc'' şi ''Nu ştiu/ Nu răspund''.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-23 august, pe un eşantion de 800 de persoane şi are o marjă de eroare de plus-minus 3,46%


x close