Antena 3 CNN Politică Încrederea românilor în PNL a scăzut drastic! PSD urcă semnificativ în preferințele românilor

Încrederea românilor în PNL a scăzut drastic! PSD urcă semnificativ în preferințele românilor

PSD urcă în preferințele românilor în timp ce liberalii scad, arată ultimul sondaj realizat de Avangarde.

Încrederea românilor în PNL a scăzut drastic! PSD urcă semnificativ în preferințele românilor
de Laura Dinu    |    30 Aug 2021   •   13:37

Potrivit acestuia, PSD ar obține 35% din voturile românilor, în timp ce PNL doar 21%. Topul este încheiat de cei de la AUR care ar obține 15% din voturi. 

Sondajul a fost prezentat în ziua în care PSD pregătește strategia pentru răsturnarea Executivului. În ședința Partidului Social Democrat se conturează o decizie. Mai exact, moțiunea de cenzură să fie depusă după congresul PNL. Asta după ce, la vârful partidului, au fost zile întregi de discuții cu privire la momentul oportun în care ar trebui inițiat acest demers de încercare de dărâmare a Guvernului condus de Florin Cîțu. 

”Discuțiile se bazează pe alegerea momentului oportun în funcție de evoluția scenei politice. Fiindcă s-ar putea ca o ruptură între PNL - USR PLUS să se producă mâine. Și atunci să fie oportună o moțiune de cenzură. Sau, s-ar putea ca săptămâna viitoare să se certe PLUS-ul cu USR-ul, Cioloș cu Barna, că despre asta vorbim. S-ar putea ca Orban și Cîțu să se certe poimâine și să se rupă Parlamentul. Deci, este flexibilă și conducerea partidului este practic cea în măsură să decidă exact momentul cel mai oportun, pentru a nu trage un glonț în aer. 

Pe de altă parte, scopul nu este de a-i rearanja pe ei în aceeași formulă sau să dăm putere de negociere USR-ului cu PNL-ul, în sensul de a-și maximiza ei împărțirea ciolanului, ci de a-i da jos și de a ajunge la alegeri anticipate. 

Până acum s-a demonstrat că nu au nicio logică în ceea ce fac, și dacă ce au avut mai bun a adus țara în halul în care suntem... E comparabilă situația cu niște tipi care împing cu zel un pian, de la etajul 10, pe balcon. Sunt pe punctul de a scăpa pianul peste balustradă”, a explicat europarlamentarul Mihai Tudose.

”Ăștia se duc acasă! Și evident populația trebuie să îi sancționeze fiindcă au mințit și mint în fiecare zi incredibil, cu o seninătate, de nici nu îți dai seama. Deja au intrat în patologic, știți mitomania. Au început să își creadă minciunile. Ei trăiesc foarte bine, lucrurile sunt foarte bune, dar să vedem ce spun pensionarii care au un venit mic și fix. Să vedem ce spun românii care au salariu minim pe economie! Să vedem ce spun angajații din sectorul privat, când or începe să se închidă micile întreprinderi din cauza acestor facturi uriașe la energie,

Rațiunea de a fi a unui partid, e de a fi la putere. Nu suntem mai confortabili în Opoziție. Vrem să fim la guvernare nu pentru noi! Vrem să fim la guvernare pentru a face ceva bun în țara asta, atât cât se mai poate”, a mai spus Tudose. 

Cu privire la rezultatul sondajului, europarlamentarul spune că, din păcate, în ciuda preferințelor românilor, PSD încă luptă în Parlament doar cu 30%.

”Este drept că starea de spirit a populației și voturile s-au schimbat. Dar faptul că noi în sondaje avem 37 - 40%, în Parlament astăzi tot 30% avem și tot cu voturile alea lucrăm. 

În ceea ce-i privește pe ei, singurul lucru predictibil este că sunt total impredictibili. Și atunci soluția este să se ducă puțin acasă, facem alegeri anticipate, să se pronunțe poporul care i-a văzut ce pot face și să mai salvăm ce se mai poate salva”, a concluzionat Tudose. 

×
Subiecte în articol: PSD sondaj mihai tudose
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close