Antena 3 CNN Politică Sondaj de ultimă oră. Ce spun bucureştenii despre activitatea lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei

Sondaj de ultimă oră. Ce spun bucureştenii despre activitatea lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei

Peste 70% dintre bucureşteni cred că lucrurile merg într-o direcţie greşită, arată rezultatul celui mai nou sondaj CURS.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Dec 2022   •   17:39

Antena 3 CNN a prezentat ce spun bucureștenii despre activitatea primarului general, dar și cu cine ar vota oamenii dacă ar fi alegeri duminica viitoare. Este un sondaj realizat pe 817 respondenţi și cu o marjă de eroare de 3,4%.

73% dintre români susţin că lucrurile merg într-o direcţie greşită. Doar 18% dintre cei întrebați consideră că în momentul de față România se îndreaptă într-o direcție bună.

În ceea ce privește, spre exemplu, activitatea primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, aproape 60% dintre cei chestionați, 57% mai exact, apreciază activitatea acestuia ca fiind una proastă. 11% o consideră chiar foarte proastă. O părere deloc bună despre felul în care gestionează Nicușor Dan Bucureștiul. 

În privința principalelor probleme cu care se confruntă Capitala, primele trei enumerate de cei întrebați se referă la trafic, încălzire şi curăţenie.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale, pe primul loc s-ar situa Partidul Social Democrat, cu 31% din voturi, pe locul 2 liberalii, cu 20%, pe locul 3 cu 16% cei din AUR, pe 4 USR cu 12% iar pe locurile 5 și 6, la egalitate, PMP și PUSL cu câte 4% fiecare. 

Sondajul CURS a fost realizat în perioada 6 - 16 decembrie 2022

Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă din Municipiul București, în vârstă 18 ani şi peste.

Volumul eşantionului: 817 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste.

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat.

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3.4% la un nivel de încredere de 95%.

Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților.

Validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimelor date INS, iar datele au fost ponderate în funcție de structura pe vârste a electoratului bucureștean.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close