Antena 3 CNN Politică SONDAJ. Cine a fost cel mai bun președinte al României, în ultimii 30 de ani?

SONDAJ. Cine a fost cel mai bun președinte al României, în ultimii 30 de ani?

Uneori pe neobservate, alteori simțiți din plin, așa au trecut 30 de ani de la Revoluție. În trei decenii de tranziție de la comunism la capitalism, România a bifat momente pline de violență - Mineriadele - dar și o integrare lentă în structurile euro-atlantice ale unei lumi ce până în Decembrie 1989 era considerată un dușman.

SONDAJ. Cine a fost cel mai bun președinte al României, în ultimii 30 de ani?
11 Dec 2019   •   18:59
SONDAJ. Cine a fost cel mai bun președinte al României, în ultimii 30 de ani?
2601 de voturi

În 30 de democrație mai mult sau mai puțin originală, România a avut nenumărate rânduri de alegeri libere - prezidențiale, parlamentare, locale, referendumuri și patru președinți.

Primul pe listă - Ion Iliescu - a condus România în perioada 1990 - 1996 și 2000 - 2004, în trei mandate (din care două în interiorul Constituției). L-a urmat în 1996, Emil Constantinescu - singurul dintre cei patru șefi de stat ai acestei perioade care nu a candidat pentru două mandate- iar în 2000, același Iliescu i-a predat ștafeta lui Traian Băsescu - primul care a beneficiat de mandate de câte cinci ani.

În 2014, Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale în fața lui Victor Ponta, pentru ca în urmă cu câteva săptămâni, același Iohannis să obțină un al doilea mandat după o campanie electorală fără prea mari emoții. 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close