Antena 3 CNN Politică Sondaj devastator pentru PNL. Cine ar putea fi înlocuitorul lui Vasile Blaga la cârma partidului

Sondaj devastator pentru PNL. Cine ar putea fi înlocuitorul lui Vasile Blaga la cârma partidului

Sondaj devastator pentru PNL. Cine ar putea fi înlocuitorul lui Vasile Blaga la cârma partidului
Sursa foto: foto: Agerpres
20 Sep 2016   •   19:48

Veste devastatoare pentru partidul presedintelui Iohannis. Un nou sondaj aparut pe piata arata ca PNL pierde din nou capitala, dupa esecul de la locale. Din informatiile noastre, in PNL este mare agitatia, mai cu seama ca nu se gaseste o solutie in legatura cu dosarul lui Vasile Blaga.

Copresedintele PNL, mana dreapta a partidului in alegerile parlamentare, ar putea fi tras pe linia moarta. Azi si ieri au fost intalniri in care unii dintre liberali cauta inlocuitor pentru Blaga.

Potrivit sondajului BCS, PSD-ul rămâne lider în Bucureşti cu 48,5%, la mare distanţă faţă de PNL care ar strânge doar 14,8%.

În sondajul comandat de Alianţa Noastră România, formaţiunea lui Marian Munteanu ar fi la un pas de a intra în Parlament. Are 4,7%. USR le-ar sufla în ceafă liberalilor cu 13,1%.

PSD 48,5%

PNL 14,8%

USR 13,1 %

PMP 7,8%

ALDE 7,3%

ANR 4,7%

PRU   1,4%

Gabriela Firea, edilul Capitalei, este cel mai bine văzut politician din Bucureşti. Regele Mihai şi Victor Ponta sunt următoarele două personalităţi favorite ale locuitorilor din Capitală. De partea cealaltă, politicienii cei mai prost văzuţi sunt Vasile Blaga şi Traian Băsescu.

Problemele lui Blaga în justiție riscă să-l facă pe acesta  să scape  hățurile  partidului din mână, iar Blaga nu este deloc dornic să le cedeze celor  care îi poartă sâmbetele de multă vreme,  cazul  liderului arădean, Gheorghe Falcă, cunoscut pentru ambițiile sale de a deveni prima vioară în  tabăra foștilor democrat-liberali și, de ce nu, chiar de a se instala la Palatul Victoria ca premier, scrie ştiripesurse.ro.

În fața riscului unui potențial război intern, care ar putea destabiliza și mai mult partidul,  actuala conducere  ar prefera  răul  mai mic, potrivit unor surse din PNL. Până  acum Blaga nu era  un partizan  entuziast al  aducerii lui Dacian Cioloș și a tehnocraților în partid. Drept urmare, aducerea și instalarea lui  Dacian Cioloș ca lider de partid susținut de  actualii copreședinți, ar putea  reprezenta soluția de  compromis.

Subiectul a fost comentat în ediţia de marţi a emisiunii ''La ordinea zilei'' de la Antena 3:

 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close