Antena 3 CNN Politică Sondaj exclusiv CSCI pentru Antena 3. Iohannis şi PNL pe locul 1, dar încep să SCADĂ

Sondaj exclusiv CSCI pentru Antena 3. Iohannis şi PNL pe locul 1, dar încep să SCADĂ

Sondaj exclusiv CSCI pentru Antena 3. Iohannis şi PNL pe locul 1, dar încep să SCADĂ
Sursa foto: Foto: www.facebook.com
05 Apr 2015   •   20:18
Un sondaj al CSCI realizat în exclusivitate pentru Antena 3 arată că preşedintele Klaus Iohannis şi PNL încă se menţin în fruntea topului, dar se observă o uşoară scădere.
 
Datele sondajului au fost prezentate duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.
 
La trei case de sondare a opinie publice, Klaus Iohannis are peste 70%. Conform CSCI, preşedintele câştigă 75% în ceea ce priveşte încrederea pe care o au românii în el. 
 
Şeful statului este urmat în sondaje de primarul genaral al Capitalei Sorin Oprescu, cu 43% cotă de încredere şi apoi premierul Victor Ponta, cu 40% încredere în rândul românilor.
 
Astfel, preşedintele se află încă pe primul loc în sondaje, cu 75%, dar începe să scadă uşor câteva procente. Şi dacă preşedintele are o uşoară scădere, premierul Victor Ponta înregistrează o uşoară creştere, de câteva procente.

În ceea ce priveşte intenţia de vot în rândul partidelor, noul PNL (PNL+PDL) este cotat cu 39%, alianţa PSD-UNPR-PC are 37%, iar PUR, 6%.
 
Întrebaţi în direcţia se îndreaptă România, 59% dintre cei chestionaţi sunt de părere că "într-o direcţie bună", 31% au răspuns" într-o direcţie greşită" şi 10 nu ştiu sau nu răspund.
 
Sondajul a fost relizat în perioada iulie 2014 - martie 2015.
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Declarația finală de pace pentru Ucraina a fost votată de 80 de state
x close