x close

Sondaj exclusiv CSCI pentru Antena 3. Iohannis şi PNL pe locul 1, dar încep să SCADĂ

05 Apr 2015   •   20:18
Un sondaj al CSCI realizat în exclusivitate pentru Antena 3 arată că preşedintele Klaus Iohannis şi PNL încă se menţin în fruntea topului, dar se observă o uşoară scădere.
 
Datele sondajului au fost prezentate duminică, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.
 
La trei case de sondare a opinie publice, Klaus Iohannis are peste 70%. Conform CSCI, preşedintele câştigă 75% în ceea ce priveşte încrederea pe care o au românii în el. 
 
Şeful statului este urmat în sondaje de primarul genaral al Capitalei Sorin Oprescu, cu 43% cotă de încredere şi apoi premierul Victor Ponta, cu 40% încredere în rândul românilor.
 
Astfel, preşedintele se află încă pe primul loc în sondaje, cu 75%, dar începe să scadă uşor câteva procente. Şi dacă preşedintele are o uşoară scădere, premierul Victor Ponta înregistrează o uşoară creştere, de câteva procente.

În ceea ce priveşte intenţia de vot în rândul partidelor, noul PNL (PNL+PDL) este cotat cu 39%, alianţa PSD-UNPR-PC are 37%, iar PUR, 6%.
 
Întrebaţi în direcţia se îndreaptă România, 59% dintre cei chestionaţi sunt de părere că "într-o direcţie bună", 31% au răspuns" într-o direcţie greşită" şi 10 nu ştiu sau nu răspund.
 
Sondajul a fost relizat în perioada iulie 2014 - martie 2015.
 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati