Antena 3 CNN Politică Sondaj exclusiv: Intenția de vot pentru partide la europarlamentare. PSD scade, dar conduce încă detașat

Sondaj exclusiv: Intenția de vot pentru partide la europarlamentare. PSD scade, dar conduce încă detașat

Sondaj exclusiv: Intenția de vot pentru partide la europarlamentare. PSD scade, dar conduce încă detașat
Sursa foto: sursa foto: Agerpres
01 Apr 2019   •   20:13

Radu Tudor a prezentat în exclusivitate, luni, la "Punctul de Întâlnire", cel mai nou sondaj CURS privind intenția de vot a românilor la europarlamentare în ceea ce privește partidele.

"Pe măsură ce ne apropiem de ziua de 26 mai este clar că mari modificări nu vor mai fi. Cifrele pe care vi le prezentăm s-ar putea să regăsească cu o marjă destul de mică de eroare de +/- pe data de 26 mai", a spus Radu Tudor.

PSD: 31%

PNL: 23%

USR+Plus: 13%

ALDE: 10%

Pro România: 8%

PMP: 6%

UDMR: 5%

Sondajul a fost realizat în perioada 12-25 martie 2019 pe un eșantion național de 1.067 de persoane la domiciliul respondenților, având o eroare statistica de +/- 3%, cu datele ponderate în funcție de vârstă, la un nivel de încredere de 95%.

"PSD rămâne pe primul loc, într-o tendință de scădere. PNL-ul pe de altă parte este pe locul doi. (...) în tendință de creștere. Dacă ne uităm la USR și +Plus - această unire a fost făcută recent - dacă ne uităm la scorul pe care îl au acum, este aproximativ același pe care îl obținea USR. USR, încă de la alegeri când a obținut 8% s-a aflat pe o tendință de creștere

Ce arată studiul acesta e că USR nu a înregistrat o creștere spectaculoasă. Suntem tot acolo, adică 1 + 1 nu au făcut 2, ci 1, cu tendința de creștere aferentă USR-ului", a explicat sociologul CURS Ionela Șufaru, la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close