Antena 3 CNN Politică SONDAJ IMAS. Lovitură de proporții pentru turul 2. Iohannis are parte de un contracandidat-surpriză

SONDAJ IMAS. Lovitură de proporții pentru turul 2. Iohannis are parte de un contracandidat-surpriză

SONDAJ IMAS. Lovitură de proporții pentru turul 2. Iohannis are parte de un contracandidat-surpriză
31 Oct 2019   •   13:08

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Surpriză de proporții cu mai puțin de două săptămâni înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale din 10 decembrie. Și asta pentru că pentru că Klaus Iohannis ar putea avea parte de un contracandidat mai puțin scontat în runda finală.

O arată datele unui sondaj de opinie IMAS realizat la comanda Europa FM, acolo unde pe locul secund în cursa pentru Cotroceni s-ar afla independentul susținut de Pro România și ALDE, Mircea Diaconu.

Potrivit cercetării IMAS, Iohannis este cotat cu 45,7% dintre opțiunile de vot, urmat la mare distanță de Mircea Diaconu, cu 16.7%. Pe locul trei se află candidata PSD, Viorica Dăncilă, cu 15,1%, în timp ce candidatul USR-Plus, Dan Barna, e doar pe patru, cu 12,6%.

Theodor Paleologu este pe cinci, cu 6.9%, iar udemeristul Kelemen Hunor ar lua doar 3%.

sursa: Europa FM

PSD, în ușoară creștere, la fel și PNL

În ceea ce privește partidele, PNL e în creștere și ajunge la aproape 30%, la fel și PSD, care ajunge la 21,2 procente. USR în schimb e în scădere, la 16,4%, oricum cu aproape procente peste prezidențiabilul său. 

Pro România este la 10,6%, UDMR trece pragul de 5%, iar PLUS-ului lui Dacian Cioloș e pe minus, cu doar 4.5%.

sursa: Europa FM

Pe locul 4, dar la distanta considerabilă, se află ProRomânia – partidul condus de Victor Ponta – în creștere cu aproape un procent – ajunge la 10,6% din intentiile de vot.

Sondajul a fost realizat de IMAS în perioada 8 -28 octombrie – prin telefon, la comanda Europa FM, pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroare de eșantionare +/- 3,1%. S-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close