Antena 3 CNN Politică Sondaj de ultimă oră! Câţi români susţin un partid naţionalist: "Vest vs. Est"

Sondaj de ultimă oră! Câţi români susţin un partid naţionalist: "Vest vs. Est"

Adrian Ursu a prezentat în ediția specială de la Antena 3 un sondaj care arătă așteptările românilor vis-a-vis de politică.

Sondaj de ultimă oră! Câţi români susţin un partid naţionalist: "Vest vs. Est"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Oct 2021   •   20:39

Sondajul de opinie, realizat INSCOP Research și intitulat ”Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false”, arătă printre altele şi preferințele românilor privind valorile tradiționale și intenția de vot pentru un partid naționalist.

Realizat în perioada 15 – 27 septembrie 2021, sondajul este împărțit în cinci capitole.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.8%, la un grad de încredere de 95%.

Astfel, la valori tradiționale vs. Drepturi și libertăți moderne, 63,1% dintre respondenți preferă valorile tradiționale în locul drepturilor și libertăților moderne în timp ce 31,3% declară că preferă drepturile și libertățile moderne în locul valorilor tradiționale.

Întrebați despre cauzele pierderii valorilor tradiționale, 63,6% dintre respondenți consideră că valorile tradiționale românești se pierd din cauza modernizării și a dezinteresului generațiilor mai tinere.

30,8% dintre români sunt de părere că străinii sunt de vină pentru faptul că se pierd valorile tradiționale românești. 

Chestionați apoi despre intenția de vot ipotetic pentru un partid naționalist, 68,7% dintre români au precizat că ar vota un partid naționalist, în timp ce 28,2% dintre respondenți au răspuns negativ. 

×
Subiecte în articol: sondaj politica vot partid nationalist
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close