Antena 3 CNN Politică Sorin Apostu, noul primar al municipiului Cluj-Napoca, cu 60,4% din voturi

Sorin Apostu, noul primar al municipiului Cluj-Napoca, cu 60,4% din voturi

Sorin Apostu, noul primar al municipiului Cluj-Napoca, cu 60,4% din voturi
Sursa foto: votare
16 Feb 2009   •   08:05

Rezultatele oficiale parţiale ale Biroului Electoral Municipal (BEM) confirmă câştigarea funcţiei de primar în Cluj-Napoca de către democrat-liberalul Sorin Apostu.
După numărarea voturilor exprimate la 56 de secţii de votare din totalul celor 163 existente în Cluj-Napoca, Sorin Apostu (PD-L) a obţinut 60,4 %. El este urmat de candidatul PNL, Marius Nicoară, cu 24,2 la sută, şi de candidatul PSD, Teodor Pop Puşcaş, care a obţinut 7,6 la sută. Pe poziţia a patra s-a situat candidatul PCM, Gergely Balasz, care a obţinut 3,7 la sută, iar ceilalţi cinci candidaţi au obţinut sub un procent fiecare.
Şi potrivit numărătorii paralele efectuată de partidele politice, primarul interimar Sorin Apostu a câştigat la mare diferenţă din primul tur de scrutin. El a obţinut aproximativ 60 % din voturile valabil exprimate şi a fost urmat, în ordine, de candidaţii PNL şi PSD.
La alegerile locale din 1 iunie 2008, candidatul PD-L de atunci, actualul premier Emil Boc, a obţinut peste 76 % din voturile exprimate. La alegerile parlamentare din noiembrie 2008, PD-L a câştigat toate cele şase colegii uninominale din Cluj-Napoca, obţinând toate posturile de parlamentari din municipiu.
Câştigarea funcţiei de primar din primul tur de scrutin la alegerile de duminică a fost confirmată şi de primarul interimar Sorin Apostu. Acesta a declarat că a fost felicitat de premierul Emil Boc.
Prezenţa finală la vot pentru alegerea primarului municipiului Cluj-Napoca a fost de 30,19 %. În total, la cele 163 de secţii de votare din Cluj-Napoca au fost aşteptaţi peste 272.000 de clujeni, printre ei numărându-se şi premierul Emil Boc, care a votat la ora 10,00.
Agerpres

×
Subiecte în articol: Sorin Apostu
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close