Antena 3 CNN Politică Sorin Cîmpeanu: DSP-urile să testeze elevii și profesorii acolo unde nu există cabinete medicale școlare

Sorin Cîmpeanu: DSP-urile să testeze elevii și profesorii acolo unde nu există cabinete medicale școlare

"DSP-urile, acolo unde nu există cabinete şcolare trebuie, subliniez, trebuie să aibă disponibilitate pentru testarea elevilor şi cadrelor didactice", a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpean, într-o conferinţă de presă susținută luni.

Sorin Cîmpeanu: DSP-urile să testeze elevii și profesorii acolo unde nu există cabinete medicale școlare
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    22 Feb 2021   •   13:30

"Testarea elevilor este recomandată, pentru că este singura modalitate de a avea confirmarea infectării sau infirmarea infectării, dar ea necesită, aşa cum bine ştiţi, acordul părinţilor.", a declarat ministrul Cîmpeanu.

"Dacă este, de asemenea, şi personal medical în cabinetele şcolare medicale. Există 18% şcoli care au cabinete medicale, din păcate nu toate cele care au cabinete medicale au şi personal medical capabil să administreze aceste teste.

DSP-urile, acolo unde nu există cabinete şcolare trebuie, subliniez, trebuie să aibă disponibilitate pentru testarea elevilor şi cadrelor didactice", a spus Cîmpeanu, la o conferinţă de presă.

El a amintit că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a distribuit deja peste un milion de teste în teritoriu pentru fiecare DSP, având ca destinaţie testarea elevilor şi personalului din învăţământ.

Sorin Cîmpeanu a mentionat și că, începând din această săptămână, se solicită şcolilor să raporteze şi numărul elevilor reveniţi la cursuri.

"Din această săptămână solicităm şcolilor să raporteze şi numărul elevilor reveniţi în şcoli, pentru că deja au trecut două săptămâni de la începerea semestrului doi", a afirmat ministrul

Ministrul Educației: 60.000 de angajaţi din învăţământ doresc să se vaccineze în următoarea săptămână

Există o situaţie cu 60.000 de persoane, angajaţi din învăţământ, care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână şi sunt convins că, încă din această săptămână, se va putea organiza la nivelul fiecărui judeţ un centru de vaccinare cu echipe mobile.

La nivelul zilei de ieri, aveam deja 42.000 de angajaţi din sistemul de învământ vaccinaţi, din care exact jumătate vaccinaţi şi cu rapel", a precizat Cîmpeanu.

"Dintre aceştia, 42.000 s-au vaccinat deja. Se adaugă aproape 8.000 personalul din învăţământul superior medical care s-a vaccinat în calitate de personal medical, deşi este şi cadru didactic în acelaşi timp.

Deci avem 50.000 de vaccinaţi, se adaugă cei 60.000 care au dorit să se vaccineze în următoarea săptămână în centre mobile. Deci, vom ajunge la 110.000, cel mai probabil, din cei 200.000 de angajaţi care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare. (...)

Din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar în primă fază se vaccinează cu prioritate personalul didactic", a explicat ministrul Educaţiei. 

 

×
Subiecte în articol: dsp Sorin Cîmpeanu ministrul educatiei
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close