Antena 3 CNN Politică Sorin Cîmpeanu: "Elevii din București s-ar putea întoarce la școală săptămâna aceasta"

Sorin Cîmpeanu: "Elevii din București s-ar putea întoarce la școală săptămâna aceasta"

Ministrul Educației a anunțat că elevii din București s-ar putea întoarce chiar din această săptămână, în cazul în care se va decide schimbarea ordinului comun de ministrul al Sănătății și Educației.

Sorin Cîmpeanu: "Elevii din București s-ar putea întoarce la școală săptămâna aceasta"
Sursa foto: Agerpres
de Maria Zărnescu    |    16 Mai 2021   •   17:36

Sorin Cîmpeanu a declarat că luni, 17 mai, va avea o întâlnire cu ministrul Sănătății, unde vor discuta despre schimbarea zilei de referință pentru calculul rate de incidență. În acest fel, dacă va fi înlăturată ziua de vineri ca moment de referință pentru săptămâna precedentă, elevii ar putea reveni în bănci imediat ce localitățile ajung la o incidență sub 1 la mia de locuitori.

"Scenariul de funcționare al unității de învățământ se actualizează săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în fiecare zi de vineri. Asta spune ordinul de ministru, aceasta este regula cunoscută.

Practic, toată săptămâna 17 – 23 mai, funcționează după rata de infectare valabilă în ziua de vineri, 14 mai, când aveam 2.527 de localități, în care rata de infectare era sub 1 la mie și 654 de localități în care rata de infectare era mai mare de 1 la mie.

Bucureștiul este la 1,06 rata de infectare și sperăm că se păstrează trendul descendent, la începutul săptămânii viitoare vom ajunge sub 1 la mie.

Conform formulării din ordinul comun de ministru, valabil acum când vorbim, se va lua în calcul rata de infectare de vineri, 21 mai, dar aș vrea să fac o precizare importantă. Am avut discuții cu ministrul Sănătății, în urma acestor discuții, înțelegând importanța deschiderii școlii, apreciez foarte mult colaborarea, există disponibilitate ca mâine să revedem acest Art. 2 și eventual să renunțăm la impunerea zilei de vineri ca referință.

În acest fel, dacă Bucureștiul coboară luni sub 1 la mie, modificând ordinul, imediat ce el se va public în Monitorul Oficial, ar fi posibil să permitem accesul elevilor de clasa a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-, a X-a, a XI-a, inclusiv în localitățile în care rata de infectare s-ar putea schimba de săptămâna viitoare", a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu, discuție cu ministrul Sănătății pentru schimbarea ordinului comun

"Am discutat cu ministrul Sănătății și există înțelegere, la nivelul ambelor ministere, pentru a permite acest lucru. Decizia urmează să se ia în cursul zilei de mâine, dacă se ia decizia de modificare a articolului, pentru aveni în interesul școlii, imediat ce se va publica în MO, va fi posibilă această flexibilizare a zilei de referință. După, fiecare inspectorat școlar, pe baza avizului DPS, și prin hotărârea CJSU, respectiv CMSU poate decide reluare școlii nu doar de luni, 24 mai, ci mai devreme, imediat ce rata de infectare scade sub 1 la mie", a explicat ministrul.  

×
Parteneri
Se cer despăgubiri de 6,7 miliarde de dolari în procesul Roșia Montană
x close