Antena 3 CNN Politică Sorin Cîmpeanu: "Fără profesori, să nu aştepte nimeni nici la părinţi buni, nici fiice şi fii buni"

Sorin Cîmpeanu: "Fără profesori, să nu aştepte nimeni nici la părinţi buni, nici fiice şi fii buni"

Profesia de educator, învăţător, profesor este una dintre cele mai speciale, întrucât aceştia formează oameni şi profesionişti, afirmă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit mesajului transmis de consilierul Teodor Traşcă, marţi, în deschiderea evenimentului "Zilele UNESCO în UPB".

Sorin Cîmpeanu: "Fără profesori, să nu aştepte nimeni nici la părinţi buni, nici fiice şi fii buni"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Mia Lungu    |    05 Oct 2021   •   13:35

"Profesia de educator, învăţător sau profesor pe care astăzi generic o numim profesor este una dintre cele mai speciale. Profesorii sunt cei care formează oameni şi profesionişti. (...) Astăzi le mulţumesc profesorilor", a transmis ministrul.

"Îi mulţumesc învăţătoarei mele, profesorilor mei. Le mulţumesc tuturor colegilor profesori din această ţară, românilor de pretutindeni care au această profesie şi transmit cultură, civilizaţia şi limba română sau pur şi simplu practică cu vocaţie şi dăruire profesia de profesor.

Fără profesori să nu aştepte nimeni nici la părinţi buni, nici fiice şi fii buni. Felicitări, dragi profesori, sincere urări de bine, de sănătate şi împlinire, putere pentru a continua lucrul pe care l faceţi cu atâta har şi dăruire. La mulţi ani de Ziua Educaţiei! La mulţi ani de Ziua profesorilor!", susţine ministrul.

"Felicitări pentru azi şi pentru tot ceea ce clădiţi în fiecare zi, dragi profesori! Contextul actual este ştim şi simţim cu toţii din plin unul de criză profundă. Sistemele educaţionale din întreaga lume au fost afectate de pandemie, iar UNESCO - principala agenţie cu competenţe în domeniul educaţiei - a reacţionat rapid aş zice în coagularea unui răspuns global la nivel înalt şi în identificarea celor mai bune soluţii şi practici pentru a facilita tranziţia în pandemie, dar şi redresarea şi relansarea sistemelor educaţionale din întreaga lume.

Dacă tineretul reprezintă viitorul acestei lumi, aşa cum o spunem, deşi eu cred că tineretul reprezintă şi prezentul acestei lumi profesorii sunt cei care au un rol decisiv şi crucial în formarea lor, o responsabilitate uriaşă care implică faptul că profesorii trebuie să fie la rândul lor în centrul atenţiei noastre.

Profesorii au nevoie de un cadru adecvat în care să îşi poată desfăşura în siguranţă activitatea având la dispoziţie instrumentele necesare actului educaţional", a spus Miculescu.

Universitatea Politehnica din Bucureşti, prin Catedra UNESCO "Inginerie pentru societate" împreună cu Comisia Naţională a României pentru UNESCO organizează în perioada 5 - 8 octombrie 2021 "Zilele UNESCO în Universitatea Politehnica din Bucureşti".

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close