Antena 3 CNN Politică Sorin Cîmpeanu spune că fișa de feedback nu presupune notarea profesorilor: "Elevii să nu confunde rolul"

Sorin Cîmpeanu spune că fișa de feedback nu presupune notarea profesorilor: "Elevii să nu confunde rolul"

Ministrul Ecuației a ținut să le transmită elevilor că fișele cu notele și feedback-ul oferite profesorilor sunt doar o modalitate transparenta de evaluare și nu ar trebui să realizeze abuzuri sau să își încurce rolurile.

Sorin Cîmpeanu spune că fișa de feedback nu presupune notarea profesorilor: "Elevii să nu confunde rolul"
Sursa foto: Agerpres
de Maria Zărnescu    |    04 Iun 2021   •   16:31

Sorin Cîmpeanu a ținut să le transmită elevilor faptul că ei nu vor putea da niciodată note cadrelor didactice, iar fișele semestriale de feedback sunt o variantă transparentă de evaluare.

"Îi rugăm pe elevi să nu confunde niciodată rolul elevului cu cel al profesorilor. În niciun caz să nu se întâmple asta. Am observat o dorință a unor elevi de a da note profesorilor. Feedback-ul e cu totul altceva, nu o posibilitate ca elevul să dea note profesorului.

Acest document este destinat exclusiv profesorului care strânge aceste feedback-uri", a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

La finalul lunii aprilie, ministerul a publicat metodologia de adunare a formularelor cu feedback-ul pe care elevii îl pot da profesorilor, pentru activitatea realizată de aceștia în timpul orelor de curs. 

Elevii pot completa o fișă de feedback pentru profesori

"Feedback-ul reprezintă colectarea de informații despre reacțiile elevilor la procesul de predare-învățare-evaluare și despre relația elev-profesor.

Feedback-ul nu reprezintă judecăți de valoare, este specific activității didactice fiind utilizat ca instrument de bază pentru îmbunătățirea actului educațional.

Scopul colectării feedback-ului este creșterea calității procesului educațional și a rezultatelor acestuia, precum și îmbunătățirea relațiilor dintre părțile implicate în acest proces, pentru a asigura un act educațional inclusiv și de calitate, centrat pe elev", se precizează în metodologia Ministerului Educației.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close