Antena 3 CNN Politică Sorin Cîmpeanu a redobândit distincția "Nihil Sine Deo" acordată de Casa Regală a României. Îi fusese suspendată în urma acuzațiilor de plagiat

Sorin Cîmpeanu a redobândit distincția "Nihil Sine Deo" acordată de Casa Regală a României. Îi fusese suspendată în urma acuzațiilor de plagiat

Casa Regală a României a anulat suspendarea distincției "Nihil Sine Deo" acordată fostului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a redobândit distincția "Nihil Sine Deo" acordată de Casa Regală a României. Îi fusese suspendată în urma acuzațiilor de plagiat
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    21 Dec 2022   •   14:44

Reamintim că Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației în septembrie, în urma acuzațiilor de plagiat.

La începutul lunii octombrie, Casa Regală a României i-a suspendat distincția "Nihil Sine Deo" lui Sorin Cîmpeanu și i-a șters numele de pe lista celor care au primit decorația, de pe site-ul oficial al instituției.

Decorația a fost suspendată la acel moment, "până la clarificarea situației, dacă verdictul de plagiat rămâne final, distincția urmând să fie retrasă definitiv", potrivit unui comunicat transmis de Casa Regală.

El a fost acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, alături de care a semnat, în 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar.

Jurnalista Emilia Șercan a scris în PressOne că Sorin Cîmpeanu şi-a însuşit prin plagiat 13 capitole publicate anterior sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Cîmpeanu a susținut că nu a plagiat, în 16 noiembrie publicând pe Facebook un raport al Comisiei de etică a USAMVB și raportul „unui Grup interuniversitar de experți în domeniul Îmbunătățirilor funciare (membrii acestui grup independent au fost desemnați de către instituții academice din România, având în paralel și calitatea de expert judiciar în domeniul în care sunt certificați academic).

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close