Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu anunţă prima cursă TAROM pentru repatrierea a 150 de români

Sorin Grindeanu anunţă prima cursă TAROM pentru repatrierea a 150 de români

O primă cursă specială Tarom va decola miercuri, în jurul orei locale 21:50, către Tel Aviv (aeroportul Ben Gurion) pentru repatrierea din Israel a aproximativ 150 cetățeni români afectați de suspendarea zborurilor Blue Air, anunță ministerul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu anunţă prima cursă TAROM pentru repatrierea a 150 de români
Sursa foto: TAROM/Facebook
de Claudia Popovici    |    07 Sep 2022   •   21:05

Compania aeriană națională a României dorește să se asigure astfel că cetățenii români sunt transportați în cele mai bune și sigure condiții înapoi acasă, spune ministrul.

Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru repatrierea românilor afectați de scandalul Blue Air. Banii provin din fondul de rezervă al Executivului.

Premierul Nicolae Ciucă a spus, miercuri dimineața, că în ultimele ore 2.098 de români au apelat serviciile consulare cerând să fie aduși acasă din țările unde au rămas după anularea zborurilor Blue Air.

Din cauza unei popriri a conturilor de către Ministerul Mediului, compania Blue Air Aviation anunță că sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022. Compania spune că situația a venit la scurt timp după declarațiile șefului ANPC.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu Blue Air Tarom repatriere
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close